torsdag 28 februari 2013

Roadtrip till Portugal

I dag är det Día de Andalucía, ungefär Andalusiens nationaldag om man kan säga så. I skolorna har dagen redan firats med mellanmål bestående av bröd med olivolja och socker på. Typisk andalusisk frukost (fast salt istället för socker om man är vuxen).
Helgdag är det, och många får ledigt  fredagen också, och har en riktig långhelg.
Även vi, nu när J har ledigt från skolan, så vi drar iväg på roadtrip till Portugal.
Vi ska åka till historiska Tomár, till vackra Óbidos, sova i religiösa Fatima (där vi för övrigt ska köpa kort på jungfrun till Jesús pappa, man kan säga att han är samlare av jungfru- och Jesusbilder) och lukta på havet.
Efter helgen får ni veta vad vi har haft för oss.
Förhoppningsvis blir det mycket gott att berätta om. En resa till Portugal är för oss un viaje gastronómico, och vi har med Michelins budgetguide över bra restauranger i Spanien och Portugal.
Jesús är inställd på att äta bacalao på varje ställe.
För ett år sedan var vi i Lissabon (som jag skrev om här och här och här, och här hittade vi en spännande borgruin när vi åkte hem) och det var varmt och skönt. Nu har en kallfront dragit in över iberiska halvön. Det väntas snöa i närheten av dit vi ska åka, och temperaturen kan krypa nedåt nollan. Hu! Vad jag önskar att vi hade jackorna som vi fick låna av min morbror och hans fru nu!

Nåväl. Det kommer lite annat smått och gott här på bloggen tills vi är tillbaka igen. Då ska berätta vad vi har varit med om!
På återhörande!

3 kommentarer:

ny gadget

ny gadget