söndag 24 februari 2013

Fredagstraditioner

Det är en liten tradition vi har, att efter Jesús rep på fredagskvällen gå ut och äta på något kul ställe. Eller beställa hem mat. Samt att prata om att gå på bio, men sedan bestämma oss för att göra det på söndag istället, söndagar som är... tja... söndagar helt enkelt. Då behöver man något skoj, som biobesök. Dessutom, om vi går på bio en fredagskväll kan det på grund av J:s rep inte bli förrän till midnattsföreställningen, och vi brukar alltid ha någon plan för lördagen som innebär att vi inte hinner sova bort förmiddagen. Och jag måste få mina åtta timmar.
Ja, det är traditionen. Mat och prat om bio.

Vad jag skulle komma till var att i fredags blev det goda revben, nachos samt mjukglass på Sloppy Joe´s, och förra fredagen sushi på Kaede i Macarena.
Den japanska restaurangen Kaede De har så himla god sushi. Jag vet inte om det är riset, eller sojan, eller wasabin eller fisken eller alltihop, men något gör denna sushi ovanligt god.
Vi beställde misosoppa samt en sushi- och sashimi-båt.
Jättegott!
Sedan var vi (jag) sugna på efterrätt och gick mot min favorit-tetería Douchka för att dricka te och äta varm chokladsufflé med vaniljglass, men teterían verkar ha slagit igen. Så trist! Många bra ställen har slagit igen det senaste året, till följd av krisen.
Det blev istället en promenad till Alameda, där vi delade på en rund chokladmoussebakelse på ett nattöppet kafé.8 kommentarer:

 1. Sushin ser helt klart underbar ut! Är lite avis kan jag säga... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du anledning att vara, för den var verkligen underbar! Den måste du prova nästa gång du kommer hit!

   Radera
  2. Jepp! Självklart! Du får gå med för M gillar inte sushi (=har aldrig smakat)

   Radera
  3. Jag går gärna! Men du borde börja sushiträna M. Det tar ett par gånger, men sedan är han fast. Troligtvis.

   Radera
 2. Vad mysigt ni verkar ha det! Precis så där som jag drömmer om att vi ska ha det om cirka 20 år, när barnen förhoppningsvis klarar sig själva :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, men 15 år räcker nog :-)
   Förstår att ni är i en annan situation. Där ni bor nu har ni väl inte direkt tillgång till barnvakt heller, släktingar som hjälper till och sånt.

   Det känns som om jag precis nu har förstått upphovet till barnfamiljers ferdagsmys.

   Radera
 3. Det låter som trevliga traditioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, det är det! Alla traditioner som inbegriper god mat är trevliga :)

   Radera

ny gadget

ny gadget