fredag 22 februari 2013

Män som jag stör mig på

Saker som verkligen, verkligen stör mig:

Män som sitter så där jävla bredbent på bänkar som om det inte fanns folk i närheten. Och det stör mig är att vi kvinnor kryper ihop, vrider ihop benen för att inte ta någon plats alls. Men vad ska man göra om man inte vill ha närkontakt med den okände mannen (eller kvinnan, men det är alltid män som sitter så) bredvid? Inte ens om man vore en fysisk person som kramas till höger och vänster och tar på andra är det väl trevligt med en påtvingad kroppskontakt?

Mäns glädje och fascination över att klä ut sig till kvinna på maskerader och karnevaler. Är det så förbjudet fortfarande? Finns det verkligen någon som tycker att det är skojigt med en man som tar på sig bh, låtsasbröst, sminkar sig och rör sig feminint? Allvarligt?

Män som menande och irriterat tittar på klockan på armen när de vill att någon ska skynda på.
Det retar mig till vansinne.

4 kommentarer:

 1. Det kanske inte finns så många andra än de själva som tycker det är positivt att de ibland vill byta om till kvinna, men svar ja, jag känner flera transvestiter som gillar det. Och ja, det är fortfarande väldigt förbjudet, socialt. Inte accepterat alls faktiskt.
  Varför stör du dig så på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var otydlig i inlägget. Jag anser att det är skillnad på att vara transvestit och att klä ut sig på maskerad. Och det var det sistnämnda jag syftade på. Ska förtydliga det i inlägget. Här till svaret:
   Jag stör mig på att så fort det är maskerad eller karneval eller annat sammanhang där man ska klä ut sig, verkar detta att klä ut sig till kvinna vara det roligaste en man kan göra. Både ur männens och kvinnornas synvinkel. Varför inte variera sig lite? Varför är det inte roligt att kvinnor låtsas vara män på maskerader? Jo, det kan jag tala om, och det är för att det är så tabu att en man gör något som anses feminint. Och jag tycker inte att det ska vara så markerade gränser mellan maskulint och feminint som det är idag. Se på Spanien bara, eller Sveige för den delen. Vad händer om ett par föräldrar klär sin pojke i rosa? Eller flicka i blått? Är det accepterat att en pojke gråter, eller är det bara för flickor? Allt här samman med att det är så förbjudet för en man att göra något som helst som kan råkas anses feminint, och därför är det så populärt att göra det på maskerader, där allt är acepterat.

   Radera
  2. För att det görs till en sån stor grej! För att det är så exceptionellt att en man klär sig som kvinna eller beter sig "feminint"! Det är DET jag retar mig på!

   Radera
 2. Aha!! Jamen då förstår jag!! Och håller helt och hållet med! När det görs för att fjanta sig och raljera över kvinnor och kvinnlighet. Instämmer. Då vet jag exakt hur du menar. Nej, det är ingen som tycker det är kul. Allvarligt.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget