torsdag 7 februari 2013

Revuelto de chorizo

Kylskåpet kan vara tomt på roliga grejer, men har man bara en god chorizo och de vanliga basvarorna så ordnar det sig ändå.
Enkel och mycket god snabbmat är revuelto de chorizo.
Här är recept på min variant:

en halv mat-chorizo
potatis
grön paprika
lök
ägg
olivolja

Skala och skär potatisen i form av pommes frites.
Stek i olivolja tills potatisen är nästan klar.
Salta.
Lägg i pannan grovhackad grön paprika och hackad eller skivad gul lö och stek ktillsammans med pommes fritesen.
Lägg därefter i chorizo skuren i skivor och stek en stund till.
Smaka av med salt.
Knäck ett par ägg i pannan och rör om blandningen tills äggen är stekta.
Klart!


8 kommentarer:

  1. Gött! Vi som har spansk hitskickad chorizo i kylen, såna små på snören! :)

    SvaraRadera
  2. Det där lät jättegott!
    Hur vet man vad som är matchorizo och vad är motsvarigheten?
    Tack för din trevliga och roliga blogg:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv!
      Mat-chorizo är en billigare korv. Den brukar vara mjukare/lösare också. Den vanliga chorizon som man skär i tunna skivor, att äta som de är som tapa, eller att ha på smörgåsen, är ofta hårdare, och dyrare beroende på kvalitét. Man kan hitta riktigt dyra korvar. En matchorizo som man använder som smaksättare i grytor behöver inte avara av hög kvalitét.

      Radera
    2. Ok, vår corizo är väldigt mjuk (i rumstemperatur) så det är säkert en mat-chorizo :)

      Radera
  3. På bilden ser det väldigt gott ut. Men det doftar inget. Jo nu. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar att du även kunde känna doften som stiger från chorizon just i det ögonblick när den läggs i den heta pannan...

      Radera

ny gadget

ny gadget