Kylskåpet kan vara tomt på roliga grejer, men har man bara en god chorizo och de vanliga basvarorna så ordnar det sig ändå.
Enkel och mycket god snabbmat är revuelto de chorizo.
Här är recept på min variant:
en halv mat-chorizo
potatis
grön paprika
lök
ägg
olivolja
Skala och skär potatisen i form av pommes frites.
Stek i olivolja tills potatisen är nästan klar.
Salta.
Lägg i pannan grovhackad grön paprika och hackad eller skivad gul lö och stek ktillsammans med pommes fritesen.
Lägg därefter i chorizo skuren i skivor och stek en stund till.
Smaka av med salt.
Knäck ett par ägg i pannan och rör om blandningen tills äggen är stekta.
Klart!
Gött! Vi som har spansk hitskickad chorizo i kylen, såna små på snören! :)
SvaraRaderaMmmm... Vad ska ni göra med dem?
RaderaVet inte, äta upp!
RaderaDet där lät jättegott!
SvaraRaderaHur vet man vad som är matchorizo och vad är motsvarigheten?
Tack för din trevliga och roliga blogg:)
Tack själv!
RaderaMat-chorizo är en billigare korv. Den brukar vara mjukare/lösare också. Den vanliga chorizon som man skär i tunna skivor, att äta som de är som tapa, eller att ha på smörgåsen, är ofta hårdare, och dyrare beroende på kvalitét. Man kan hitta riktigt dyra korvar. En matchorizo som man använder som smaksättare i grytor behöver inte avara av hög kvalitét.
Ok, vår corizo är väldigt mjuk (i rumstemperatur) så det är säkert en mat-chorizo :)
RaderaPå bilden ser det väldigt gott ut. Men det doftar inget. Jo nu. :)
SvaraRaderaÖnskar att du även kunde känna doften som stiger från chorizon just i det ögonblick när den läggs i den heta pannan...
Radera