söndag 15 april 2012

Kungaskandalerna

Det känns ironiskt, men igår när Spanien uppmärksammade att den andra republiken tog sin början för 81 år sedan (den avskaffades med Franco), råkade kungen ut för en olycka.
Han hade åkt till Afrika för att skjuta elefanter, men tvingades avbryta semestern när han föll och fick tre höftfrakturer. Det blev till att åka raka vägen hem till Madrid för operation.
Synd om kungen, en höftfraktur är inte att leka med, men det är inte det man talar om idag.
Det sticker i ögonen på spanjorerna att kungen som är hedersmedlem i WWF åker till Botswana för att skjuta elefanter, han han åker på lyxsemester för minst 37 000 euro för att skuta exotiska djur medan övriga spanjorer går under av arbetslöshet och sparkrav.
Väldigt många är inte alls kungavänliga, och drar gärna upp den senaste tidens olyckor:
Sonsonen som sköt sig själv i foten försås. Mindreårig. Varför hade han tillgång till ett jaktgevär?
Händelsen för några månader sedan då kungen vägrade ta av sig solglasögonen, eftersom han hade ett igenmurat vänsteröga och sår på näsan efter att, som han sade, ha gjort sig illa på en köksmöbel.
Och så klart SKANDALEN med svärsonen Iñaki Urdangarin, make till prinsessan Cristina, som tillsammans med sin kompanjon fört över miljontals euro från sin stiftelse Nóos (som uppges vara ett icke vinstdrivande bolag) till olika skatteparadis. Urdangarín misstänks för skattebrott och förskingring av allmänna medel och har uppgett i förhör att kungen redan för sex år sedan bad honom att lägga av med sina privata affärer som väckte misstanke.
Nej, spanska kungahuset är inte populärt just nu...

Bild lånad från Facebook

3 kommentarer:

 1. Hur kan man vara så fruktansvärt fånigt korkad att man först skjuter en elefant och sen låter sig fotograferas framför den? Minst sagt upprörande. Skäms på er rojaliteter i Spanien!
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Men rojalisterna blir allt färre, verkar det som.

   Radera
 2. Utdöende art.... rojalisterna alltså :)

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget