söndag 8 mars 2015

FödelsedagsgrillningJag vet inte vad som hände, plötsligt blev jag störtkär i Bo Kaspers Orkester och Bo Sundström, försökte trycka bort youtube med Bo Sundströmklipp för att skriva blogg istället men det går inte. Och jag kan inte skriva samtidigt som jag lyssnar, så det var knappt att det blev något nytt inlägg.
Men lite kort kommer det ändå (mellan Bo Sundströmlyssningarna, den här låten, till exempel, ):

I går hade vi födelsedagsfest. Jag vet att Jesús allra helst hade velat fira 40-årsdagen med en spelfest, fest någonstans där det finns utrustning för att spela med alla kompisar i olika grupper och konstellationer, men just nu spelar han bara i heavy metalband och få (vänner och släktingar) utanför banden gillar den musiken, det och diverse andra hinder gjorde att det blev det näst bästa: grillning vid El Ronquillo.
Familjen kom samt närmsta vännerna.
Stämningen var lite konstigt, vi hade precis nåtts av en tråkig nyhet i familjen, samtidigt fick vi veta att det blir ett bröllop i sommar, vilket är något att se fram emot...
Jo, nu känner jag att det här är min familj och släkt också, jag är med i den, inräknad, medlem, samtidigt står jag med en fot utanför med min främmande kultur.

Vänner, småbarn, hårdrockare och farföräldrar blandades.
Jesús pappa gick och fiskade, vi andra åt.
Och åt.
Och åt...
Minichorizokorvar, köttt, hemgjord korv grillades. Folk hade tagit med tortilla (fem sammanlagt!), ensaladilla rusa (en slags potatissallad med majonäs och tonfisk), hembakat bröd, hummus, köttfärs- och currypiroger, choklad...
Medhavda drycker lades i kylväskor fulla med isbitar.
Det blev hett, hett mitt på dagen, vi skyddade lillan så gott det gick och höll till rätt mycket i skuggan.
Det var en minnesvärd och roligt dag.
Nu kan jag inte skriva mer om den för jag måste återgå till att lyssna på samt googla Bo Sundström.
Vi ska ju försöka vara i Sverige i en hel månad i sommar bara vi kan fixa boende för hela den tiden. Undrar om Bo Kaspers kommer att spela då?  :-)

4 kommentarer:

 1. Såg härligt ut!

  Testa att leta boende på AirBnB. Vi har hyrt genom det ett antal gånger och de har rätt stort utbud även i Sverige. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kände inte till den sidan. Ska kolla!

   Radera
 2. Tur med väder och det ser ut att vara en underbar plats. Mysigt!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget