torsdag 21 mars 2013

Argentinsk film

Så gick vi äntligen på bio till slut.
Det var Spanien-premiär av Días de pesca en Patagonia av den argentinske regissören Carlos Sorin.

Jag har aldrig sett ett sämre slut på en film.
Det var inte på den nivån att jag kanske hade föredragit ett annat slut. Ett lyckligare slut. Ett olyckligare slut. Ett verkligare eller mer overkligt.
Nej, det här var på den nivån att slutet sabbade hela filmen!
Ändå började den så bra.
Huvudpersonen, Marco som är drygt 50 år, har gått en behandling för sin alkoholism och blivit rekommenderad att skaffa sig en hobby. Marco börjar fiska och bestämmer sig för att åka söderut, från Buenos Aires där han bor till Puerto Deseado i Patagonien. Inte bara för att fiska haj, visar det sig, utan även för att leta rätt på sin vuxna dotter som han inte haft kontakt med på många år.
Musiken är vacker.
Vi följer Marco på hans resa. Han får vänner i fiskahaj-guiden, killen med boxningshustru från Bolivia, är vänlig och bekantar sig med än den ena, än den andra. Hittar sin dotter.
Och där, efter en timme och en kvart, känner man att nu är upptakten förbi, nu kommer vi till filmens kärna, det är nu som allt kommer att förklaras, meningen med allt, varför allt det här har berättas, ja, det har inte hänt så mycket, men ändå, nu, nu...
Och där slutar den.

Vilken besvikelse.
Var det inte mer än så?
Var är historian?
Varför gjordes filmen egentligen? Är regissören dålig, eller tog pengarna slut innan man hann göra klart projektet?
Va?
Va?!?!?!7 kommentarer:

 1. Snuvad på konfekten. Aldrig kul. :(

  SvaraRadera
 2. Argentinska filmer ar (i stort satt) bara skrap! Sant skall man icke slosa sin tid pa :)

  SvaraRadera
 3. Den har ändå fått 7,1 på imdb: http://www.imdb.com/title/tt2379436/?ref_=sr_1
  konstigt...
  synd att den var så dålig!/slutade värdelöst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tha... I slutändan handlar det ju bara om åsikter. De som har betygsatt filmen på den där sidan har dåliga åsikter. Nä, skojar bara:)

   Radera
  2. Kan hända, för när jag kollade så hade bara ca 80 personer betygsatt så det kan ändras när fler sett filmen och gett sitt betyg. men ja det handlar bara om åsikter. Såg precis en svensk film om Guatemala "Pumans dotter" den var rätt bra, från 1994... om krig. hemskt!! men det var la typ den enda filmen på spanska som fanns på bibblan.. jaja.

   Radera

ny gadget

ny gadget