tisdag 14 juni 2016

Spanska lägenheter saknar förvaringsutrymmen

Underbara Clara skrev för ett tag sedan om besväret att leta fram sommarkläder ur förvaringsutrymmena, när sommarvärmen i Sverige kom.
Vi har inte direkt det problemet. Inte för att det inte blir varmt eller kallt, utan för att sydspanska lägenheter byggs helt utan förvaringsutrymmen. Inga garderober, inga förråd, ingen vind, ingenting för att förvara saker. Så man sparar minsta möjliga. Och det som sparas... Ja, vi har våra grejer under soffan, mellan soffan och fönstret, under sängen och spjälsängen, bredvid spjälsängen (i det lilla utrymmet mellan den och väggen där vi staplat på hög), och några påsar, samt mina gravidkryckor, som fått plats bredvid garderoben. Få saker att leta efter, få platser att leta på.
Vi har inte löst förvaringsutrymme för urvuxna barnkläder som ska sparas.

6 kommentarer:

 1. Jag tror vi har haft tur i våra boenden här i Spanien då för där har det varit stora och många garderober. OK, nu har vi ju bott i radhus och villa så det kanske spelar in.

  Jag ÄLSKAR smarta lösningar och Pinterest är en riktig fontän med sprudlande idéer! Där ser man många som bygger upp hela sängarna för att skapa plats där. Eller varöfr inte hela golvet så man kan skjuta in stora lådor under "fuskgolvet".

  Jag tror nog att du för mig har förklarat varför det i reklmbladen är så vanligt med dessa sängar där man fäller upp madrassen och därunder har föraving, förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det spelar in. Det verkar vara lägenheter som byggs så här. Jag känner en som blev så glad över garderoberna när hon flyttade till hus.
   Kul att ha kunnat bidra med något :-)

   Radera
 2. Vi har armario emportrado i två av de tre sovrummen. Och en liten källarskrubb. Men tror vår lägenhet en gång i tiden såldes som en lite lyxigare sån. Man skryter ju liksom i annonserna med att det finns garderober :)

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, det nämns alltid i annonserna om det finns garderober! Vilken tur att ni hittade den lägenheten!

   Radera
 3. Ja, här i USA är det också dåligt med förvaring. Visserligen har vi två garderober i väggen, en i hallen och en i sovrummet, men det räcker inte till mycket. Så vi sparar också mycket litet. Vi köpte dock en säng på IKEA med lådor under hela sängen. Två på var sida. En likadan till dottern, med två stora lådor under. Där kan hon ha sina leksaker. Väldigt praktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé! Något måste man ju göra när det inte finns plats att förvara grejerna. Vi har bara en garderob, en från Ikea som vi monterade ihop för att förvara kläderna i, men det är otillräckligt.

   Radera

ny gadget

ny gadget