tisdag 7 juni 2016

Sommarlistan

Den där om Jenny, en av mina favoriter, har en sommarlista på sin blogg. Den lånar jag!
Jag kan nämna, att efter ganska lång tid här i Spanien har sommarmånaderna inte samma betydelse för mig längre. Sommaren här kan jag inte se fram emot. Juli och augusti är de värsta månaderna på hela året. En outhärdlig hetta som inte ger med sig ens på natten. Svett, brännande sol, av solen sönderbränd och uttorkad växtlighet. långt från bad och möjlighet till svalka. Undvika att gå ut, stänga in sig i lägenheten med stängda fönster och neddragna persienner för att försöka hålla hettan ute. Nej, sommar i Sydspaniens inland är inte roligt.SommarlistanMina planer för sommaren

Åka till Sverige så fort Jesús får semester, alltså den 1 juli, och stanna i två månader. I Sverige ska jag jobba nästan hela tiden på mitt gamla jobb. Mest ser jag fram emot det, men lite oroar jag mig för att vara borta så mycket från Disa, är inte van. Och att inte hinna med att njuta av Sverige så mycket. Sista veckan, eller möjligtvis två sista veckorna, ska jag vara ledig så vi kan göra saker tillsammans, kanske någon liten resa (Öland?!). Vi får se.


Bästa sommarstället

Hemma i Skaraborg. Skogen. Öland. Västkusten.


Här badar jag helst

I Vänern. Jag tycker att havet är lite läskigt.Hur länge ska du vara ledig?

En vecka. Kanske två, det verkar ha blivit något fel med mitt jobbschema.


Vad ser du mest fram emot?

Att landa i Sverige. Skogen. Att träffa vänner. Regn. Biblioteket.


Vad kommer du att köpa inför semestern?

Inte läge för inköp, men blir tvungen att köpa ett par skor. Jag har inga skor, bara ett par sandaler, gummistövlar och ett par fina stövlar som inte är så fina längre efter att jag använt dem istället för skor hela vintern. Men när jag är i Sverige måste jag ha skor.Det här lyssnar jag helst på i sommar

Svensk radio. Sommarpratare, men det är önsketänkande att hoppas lyssna på dem, vet att jag inte kommer att hinna.


Favoritsommardoft

Sommargrönska, skog, pioner, varma barr, salt hav.Hur kommer du att göra dig illa?

Förmodligen genom fästingbett och att ramla och få skrubbsår. Och genom att bli biten av svenska, illasinnade myggor, vars gift aldrig slutar klia.


Vad oroar du dig för?

Ekonomin. Den överskuggar det mesta, för det mesta.


Vad vill du verkligen hinna med?

Plocka blåbär och jordgubbar. Smaka svenska äpplen. Läsa böcker och tidningar. Åka till Göteborg och se Carl-Einar Häckner på Liseberg. Cykla. Träffa alla.Vad tror du att du egentligen kommer att göra?

Ungefär det, men troligtvis inte läsa så mycket, och inte träffa alla som jag skulle vilja.


Vem kommer du att vara mest med?

Min lilla familj. Okända arbetskamrater. Gamla vänner.


Vad kommer du att lägga mest pengar på?

Mat, hyra och busskort. Så tråkigt! Mer då? Böcker och fina, roliga, färgglada kläder till Disa att ta med till Spanien (där nästan alla kläder är antingen väldigt pojkiga eller extremt flickiga och icke lekvänliga, inget mellanting alltså). Och ett gäng svenska böcker till mig!


Vad kommer du att äta?

Potatissallad, rökt sik, färskpotatis, jordgubbar, svensk pizza, vaniljbullar, ostbågar, limpa, sill.Vad kommer du att dricka?

Alkoholfri cider och pommac, lite saft också


Vad kommer att göra den här sommaren extra bra?

Att vi är i Sverige, och att vi därefter inte behöver komma tillbaka till stället där vi bor nu. Inte för lång tid i alla fall, eftersom planen är att flytta härifrån så snart det går i början på hösten.


Hur kommer du att minnas din semester i september?

Det blir ju inte semster direkt, men jag kommer att minnas en lååång Sverigevistelse där jag pumpas full av Sverige, förhoppningsvis så full att jag inte har hemlängtan i september.

12 kommentarer:

 1. Kul lista och härligt att ni ska vara så länge i Sverige! Vad är det för ett jobb du jobbar på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska tillbaka som reporter på min gamla tidning.

   Radera
 2. Vad skönt att kunna vara i Sverige så länge. Vad tycker Jesús om Sverige? Gillar han det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör han! Särskilt mycket tycker han om svampskogarna :-) Fast efter lång tid där längtar han tillbaka till Spanien.

   Radera
 3. Två månader i Sverige, det borde ju räcka! Och så bra att du kunde få jobba på ditt förra jobb och vad skönt att du slipper hetaste månaderna i Sevilla. Själv ser jag fram emot en sommar med mycket surf. Jag måste bli bättre på att surfa nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Surfsommar. Låter härligt!
   Bästa tiden att åka till Sverige är nu, för att slippa klimatet här.
   Två måander borde räcka!

   Radera
 4. Härligt! Men för mig är allt det där vanlig svensk sommar, jag har ju inte tröttnat på den spanska. Och så klart så gör närhet till vatten stor skillnad nu när det ligger börjar bli varmt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi drömmer om vatten och tittar längtansfullt mot vattenspridarna på de inhägnade prydnadsgräsmattorna...

   Radera
 5. Du vet att sommarpratarna finns som podradio också. Inte samma sak som att lyssna live och utan musik (om man inte lyssnar första veckan då kanske musiken finns med tror jag). Både streamat och nedladdningsbart.
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/?programid=2071

  :-)
  Ola i Skärv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst!
   Har lyssnat på en del på det sättet. Min stund för radiolyssning är när D sover så jag kan diska. Numera efter ett på natten.

   Radera
 6. Kom att tänka på min favoritdikt av Verner von Heidenstam, Ensamhetens tankar, när jag läste ditt blogginlägg. Tycker den är så fin :-)

  Jag längtar hem sen åtta långa år.
  I själva sömnen har jag längtan känt.
  Jag längtar hem. Jag längtar var jag går,
  - men ej till människor! Jag längtar marken,
  jag längtar stenarna där barn jag lekt.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget