torsdag 9 juni 2016

Leksaker för en tvååring?

Under de intensiva potträningsdagarna då vi varit inne hela tiden, har jag kommit fram till ett par saker:

1 Disa har så lite leksaker.
2. De flesta leksakerna är tråkiga och olekbara, om man inte är en sådan som hittar på en massa lekar med mjukisdjur.

Vad brukar tvååringar tycka om? Tips?


18 kommentarer:

 1. Vattenlek (diska, bada, torka och krama ur trasa, spruta, hälla). Leklera. Springcykel. Pussel. Fotboll. Trä halsband. Sagor. Klistermärken. Klossar. Att kasta mjuka bollar. Sandleksaker. Började även lite att leka frisör och laga mat tillsammans som lek och att pâ riktigt hjälpa till med disk, tvätt, handla, dammsuga. Radiostyrd bil. Buss med ljus, ljud och figurer. Sortera leksaker i kategorier. Akvarium. Gunga. Började rita och mâla. Men jag minns nog inte exakt. Trehjulingen tror jag inte han klarade att cykla pâ och klättra tyckte han var lite läskigt. Djur var han inte särskilt intresserad av. Han gick pâ gymnastik och det var ganska roligt typ halva tiden? Mycket individuellt vad de kan och gillar även om mycket är lika? Rotera leksaker funkar nog fortfarande ganska bra när hon är liten sedan nâr de blir större tyckte jag det funkade sämre? Man mäste plocka bort under längre perioder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Disa älskar avttenlek! Tyvärr passar vår lilla lägenhet dåligt för just vattenlek. Sandleksaker går inte heller eftersom det inte finns någon sand att leka med. Hon tycker om att hjälpa till med tvätten. Leklera är bra idé, det ska inhandlas. Har tänkt att hon varit för liten för att trä halsband, men det går nog faktiskt, hon skulle nog gilla det! Hon älskar att klättra, och rita och måla gör hon gärna.
   Boll är kul ibland. Pussel ibland. Klistermäken upptäckte vi tillsammans för ett par dagar sedan, det var skoj!
   Tack för tipsen!

   Radera
 2. Oj, så många bra tips här ovan! Duplo, klossar, tågbana leker min fortfarande med. Musikintrument typ gitarr, marackas, xylofon. Sandleksaker hink, spade, sil etc. Pussel. Målar och ritar ni - Vattenfärg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. D har inte riktgit fattat hur man gör med Dublot. Sandleksaker går bort eftersom det inte finns någon sand att leka med. Hon tycker om att spela munspel och xylofon. I veckan köpte jag en sats tågbana på Ikea, den var skoj!
   Tack!

   Radera
 3. På Ikea (det finns i Sevilla va?) finns ganska många bra enkla roliga träleksaker.

  SvaraRadera
 4. Leksaker är överskattade. Jag tror att barns behov av leksaker är uppfunnet av leksaksindustrin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du... Jag vet inte vad jag ska säga.

   Radera
 5. Här är duplo populärt (och ibland sitter storebröderna, 6 och nästan 9 år och leker med duplo också, så det är en leksak med lång livslängd!) Bollar gillar han också, och bultbrädan har han precis blivit förtjust i, men vi andra i huset är mindre förtjusta... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Låter det om bultbrädan? ;-D
   Disa har inte fattat hur man bygger ihop duplot, så hon tycker inte att det är kul någon längre stund. Roligt att ha två äldre bröder att leka med!

   Radera
 6. Duplo och Brio tågbana. Spis med kastruller och leksaksmat. Vattenfärger, kritor, dockor, instrument och bilar. Pussel och bolla

  SvaraRadera
  Svar
  1. D har just börjat intressera sig för docklek, så det kanske vore något? Spis vore roligt. Nu finns ingen plats för leksaksspis, men kanske i höst om/när vi flyttar! Bra idé!

   Radera
 7. Duplo, IKEAs kök, böcker, barnvagn (min dotter fick en billig variant från kinaaffären som har används flitigt) att köra runt dockor, leksaker i osv. Kritor. Leksaker som låter är också kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böcker tycker hon mycket om!
   Ska nog satsa på spis eller liknande i höst om vi kan flytta!

   Radera
 8. Och sâdana där böcker som pratar eller sjunger själva när man trycker pâ knappar i boken. Och Pino, Molly Mus, Lilla Spöket Laban, Anna och lânga farbrorn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon gilalr knappböcker! Pino har hon sett på film och gillar, det får nog bli en Pinobok när vi åker till Sverige. Anna och långa farbrorn gillar hon också, hon har en sådan bok.

   Radera
  2. Jag menade filmerna ;o) Älskade spöket laban. Finns säkert pâ youtube?

   Radera
  3. Jaså! Ja, finns säkert på youtube!

   Radera

ny gadget

ny gadget