fredag 17 juni 2016

Fotbolls-tv och öl på elevernas avslutning

Nästa vecka går skolbarnen här på sommarlov, men redan i dag hålls avslutningen i Jesús skola, med sånger och danser som föräldrarna kan komma och se.
Jesús, som är musiklärare, har i ett par månader förberett ett sjujäkla program med olika nutida musikstycken och barnen som utför rörelser i spöklika dräkter.
Tyvärr får han inte se resultatet, för det visade sig att denna skola har avslutningsprogrammet på kvällen, så att så många föräldrar som möjligt ska ha tillfälle att komma och titta. Jesús har en spelning i Malaga och kan till sin förargelse inte vara med och se resultatet av all övning med klassen.
(Disa och jag följer med och övernattar i Fuengirola i helgen, mer om det senare.)

Typiskt nog krockar skolavslutningsprogrammet med fotbolls-EM, Spanien spelar ikväll. Men det löser föräldraföreningen med att ta med sig tv-apparater och förlängningssladdar, så att alla fotbollsintresserade föräldrar ska kunna se på tv under barnens avslutning.
Jesús trodde inte att det var sant, men fick det bekräftat av föräldraföreningens ordförande i går.
Hon beklagade och sa att hon inte gillade idén, men om det inte finns tv stannar föräldrarna hemma och ser på matchen, och då förlorar föräldraföreningen de inkomster som de annars skulle få på försäljning av öl, läsk och tapas på skolavslutningen. Pengar som ska gå till avgångselevernas avslutningsresa.


12 kommentarer:

 1. Stackars Jesús och barnen! Denna förbaskade fotboll! Där fotbollen går in går vettet ut, tydligen. Faktum är att vi hade en sådan skolavslutning på min skola i Sverige också, när Sverige spelade i fotbolls-VM samma dag som skolavslutningen. På dagtid, "för eleverna". Många lärare var nöjda, och rektorn förstås. Men vi andra, normala, hade nog helst velat ha en nromal avslutning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till och med i Sverige. Fattar det inte. men visst, där bollen går in...

   Radera
 2. Ja, vad ska man säga... Jag som tycker att runda bollar är något som katter ska leka med. :D

  Jag tycker jättesynd om Jesús! Och med tanke på att de drar med sig TV:n så kanske det är lika bra att han slipper se det och bli förbannad. Har inte folk så de kan se på det i mobilen lite diskret? Med en plopp i örat?

  Hoppas bara att någon kan videofilma hela föreställningen så Jesús kan se den i efterhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans syster skulle filma, hon har barn i samma skola, men jag vet inte hur det blev med det.
   Just det, de kunde ha kollat på mobilen om det var så viktigt!

   Radera
 3. Den där jäkla fotbollen alltså. Som tur är min man inte så intresserad. Har hört om några bröllop där hälften av gästerna inte kom eftersom det var fotboll då. Eller så kom de och satt i smyg och kollade fotboll i mobilen.

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också hört om bröllop i kombination med fotboll, där brudparet har fått fixa tv-apparater så alla som vill kan sitta och titta på fotboll på bröllopsfesten.

   Radera
 4. Magstarkt!!! Barnen borde vara viktigare än bollen.

  SvaraRadera
 5. Har varit med om 8 skolavslutningar, den nionde blir ikväll, med TV för att se matchen. Kan dock säga att det hela börjar vid 19 så när matchen börjar är själva uppträdandet klart, det handlar mest om att folk ska stanna på skolgården och äta kvällsmat och ta en öl eller fler, pengar som går till 5:ornas skolresa nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bätttre att folk först tittar på uppträdanden och sedan på fotboll, istället för att publiken sitter vid tv:n samtidigt som barnen uppträder.

   Radera
 6. Så otroligt synd att Jesús inte får se allt det fina de kämpat ihop med :(
  När vi gifte oss var det några gäster som smet tidigare från festen för att det var någon match på TV. Som tur va inga nära släktingar, då hade det blivit ett he****es liv på mig! Nu skrattade jag mest åt de fjantarna. Jag säger som Emma, har de inga smartphones med öronpropp?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte ett sådant intresse för fotboll. De hade väl kunnat spela in? Eller höra på radion i efterhand?

   Radera

ny gadget

ny gadget