måndag 14 juli 2014

Vad då? Fotbolls-VM?

Ett rop utifrån hördes in till oss genom de öppna fönstren.
- Mål, konstaterade Jesús.
- Mål?
Jag fattade inte riktigt, vi har ingen fotbollsplan här i närheten.
Aha, det måste vara fotboll på tv.
- Är det någon viktig match, undrade jag utan att bry mig om svaret.
- ... Men det är ju VM-finalen?
- ???
-Visste du inte det?
- Näe... Vet du vilka som spelar?
- Ja, det är klart! Tyskland mot Argentina.
- Jaha... Hur vet du det?

Jag lever i min egen värld nu på slutet. Den handlar till viss del av bebistankar och bebisföreberedelser, men mest om smärta. Att röra sig, sitta och ligga med så lite smärta som möjligt, och helst göra någonting under tiden så att det inte ska bli så långtråkigt.
Rörelse ska vara bra mot musklerna i benet, men söndagen var jag nästan helt i stillhet för att ta igen förlorad sömn och försöka hålla nere svullnaden i fötterna lite.
På kvällen var jag så uttråkad att jag satte igång med att koka plommonmarmelad, vi hade fått en stor påse med finfina plommon.
Jesús, som avskyr sådana sysslor, fick vakna ur siestan och hjälpa till eftersom jag snart kom ihåg att jag inte kan stå upp så länge i taget. Fem burkar plommonmarmelad blev det, och jag tror att den blev riktigt bra!

I dag åker vi till kusten. Det är varmt i Sevilla.
Jag tar med en hög böcker, kanske kan jag äntligen komma igång ordentligt med Don Quijote.

6 kommentarer:

 1. Aha, va det Tyskland mot Argentina. Jag hörde att Tyskland var klara men fick aldrig klart för mig hur det gick i den andra semin. Hur gick det i finalen då? (Okej, jag kan säkert hitta det på nån annan site, men det skulle ju va att aktivt leta efter sportresultat, och det är långt under min värdighet!)
  Plommonmarmelad är gott, jag hoppas vi får plommon på vårt träd i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oroa dig inte, jag vet resultatet, du behöver inte leta!
   Tyskland vann, Argentinarna grät, tyskarna grät, alla grät, Putin, Merkel och Brasiliens president visade sig, tyskarnas jättesnygga flickvänner kom ut på planen och sedan sköts det pampiga fyrverkerier. Spaniens kommentatorer såg fram emot att åka hem och träffa sina familjer, det är en månad sedan sist. Nästa VM blir i Ryssland. Jag varken såg eller hörde det här, låg med huvudet i Jesús knä och stirrade in i soffan. Han är lika ointresserad som jag men rapporterade eftersom han tyckte att vi behövde känna till detta.

   Radera
 2. Hej Annika!
  Ja man behöver inte vara gravid för att inte veta ett smack om fotbollen. Men i morse tjatade ju nyheterna här hemma om vem som vann :)
  Däremot är det mer intressant att PSOE fått ny ledare! En riktig snygging :) Hoppas han är ren från korruption också och har nåt innanför pannbenet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ser bra ut, det gör han, men av det lilla jag har hört är han ingen talare direkt... (Fast när man har Pablo Iglesias från Podemos att jämföra med är väl ingen särskilt bra på att tala, argumentera och diskutera.)
   Svårt att se hur det skulle gå bättre med den här än med den stadige Rubalcaba.

   Radera
  2. Vaya, vaya! Så Podemos snubbe är bra på att tala? Få se vad dom får i valet då nästa år. Mycket intressant men allt kan hända. Lite korruption tex :-)
   Måste få höra han Pablo då :-)
   Kram P ♥

   Radera
  3. O ja! Han kan tala! Ingen har en chans mot honom! Ännu mindre med löjliga kommentarer som att Podemos sammarbetar med Venezuela, att Iglesias är kompis med ETA och att han inte tvättar sig.

   Radera

ny gadget

ny gadget