lördag 19 juli 2014

Lördag

Sitter och ler av alla namnkommentarer efter förra inlägget.
Ska snart svara på dem.
Nu blir det svensk frukost. Kalles kaviar och ägg på rostat bröd. Tänk att det skulle krävas flytt till Spanien och en graviditet innan jag började gilla Kalles kaviar. Tack Ikea.

Efter frukosten sak vi på studiebesök på sjukhuset. Jag har visst nämnt tidigare att det jobbar en svensk gynekolog där. Hon har jour i dag och ska visa runt lite. Hon verkar vara en lugn person.
När vi ändå är där ska vi kanske ta och köpa baklava, goda, arabiska bakverk. Det säljs en massa sådana nu tack vare ramadan, och i området kring vårt sjukhus finns skojiga småbutiker med bland annat arabiska matvaror.

Temperaturen har äntligen sjunkit.
Den senaste veckan har vi mest varit inne med luftkonditionering och fördragna persienner för att hålla hettan ute, men på nätterna har det ändå varit nästan 30 grader både inne och ute. Genom de öppna fönstren har bara varmluft blåst in. Men i går vände det, vinden svalkade lite och temperaturen sjönk. Så skönt.

6 kommentarer:

 1. Hej Annika!
  Fortsätter och är in här och njuter av vad du skriver varje dag! Som du redan vet så är jag urusel på att kommentera,förlåt .
  Fina förslag du fått på namn!
  Mina förslag får bli Paula, Olivia, Alba, Sofia, Mona, Teresia( även om spanjorerna envisas med att det ska vara Teresa :-), Ana.
  Lycka till med allt nu och jag ser så fram emot att få veta vad det blev och vad barnet ska heta!
  /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är spännande, i slutet av nästa vecka vet vi!
   Olivia är ett fint namn, det har jag inte nämnt för J, undrar vad han tycker om det?
   Du är inte alls dålig på att kommentera:-) Kul att du hänger med!

   Radera
 2. Finaste Annika. Jag hoppas att hettan är snäll mot dig. Jag minns när jag väntade mina döttrar, båda är födda på sommaren och som jag samlade på mig vatten i hettan. Värst var fötterna som svullnade upp något rent hemskt. Inte blev det bättre av att mina cravings var jordgubbar och vindruvor. ;) Barnmorskan rekommenderade mig att äta ananas och selleri som är vätskeutdrivande. Jäklar, vad jag sprang på toaletten resten av graviditeten. Ständigt i behov av att kissa. ;)

  Jag hoppas studiebesöket gick bra och att det känns tryggt inför det som komma skall. Åhhh, nu är det inte långt kvar.

  Ta hand om varandra kära vän!♥

  Kram Charlie (dvs Lotta som efter en välbehövlig bloggpaus har påbörja ett nytt spännande bloggäventyr, något helt annat men samtidigt väldigt mycket samma)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du är tillbaka Lotta, och så fin din nya blogg är! Otroligt fin! När internethastigheten kommer tillbaka ska jag titta på alla härliga Londondonbilder.
   Trist med dina fötter, hoppas att ananasen fungerade! mina är så stora vid vissa tidpunkter att jag bara sitter och tiittar faschinerat på dem. De stör mig in eså mycket, i alla fall inte nu när jag har badtofflor att gå i:-)
   Besöket gick jättebra!

   Radera
 3. Läste om alla namn förslag :) Jättekul med namn! Vi hade förslag på alla våra barn innan dottern föddes. De skulle heta Rebecca, William, Andrew, Jamie Olivia (Oliver om det var en kille) och Naomi. Well, Naomi fick vi. Sedan tog svågern namnet William till sin son så nope på den. Innan vi visste att vi skulle få en son hade vi ett annat flicknamn på gång istället för Rebecca. Amelia. Hon skulle få namn efter svärmor. Amelia Paulina France. Och så hade vi Lucas som förslag till killnamn. Men maken tyckte bättre om Hugo så sonen fick heta Hugo. Och sen blir det inga fler barn! haha

  Baklava är ruskigt gott förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att få veta vad N och H står för! Vilka vackra namn ni har valt, och tänkt på!

   Radera

ny gadget

ny gadget