måndag 7 juli 2014

Hasch-klumpen

Första gemensamma lägenheten var en pytteliten på Calle Alfarería i Triana, superläge. Väldigt liten var den som sagt, men mysig, fint renoverad, lummig patio och högt till träbjälkarna i taket. Mittemot huset snickrade silversmederna och stans siste krukmakare hade sin verkstad ett par hus bort.

När den större lägenheten på bottenvåningen blev ledig tog vi över den. Etagelägenhet, en liten trappa upp till sovrummet, med öppen vägg långt ner till vardagsrummet. Den var så fin och mysig!
Nackdelen var att den var mörk och fuktig. Det var som att bo i en grotta. Jag är väldigt glad över att Jesús åkte tillbaka i förväg efter sommaren i Sverige och tog hand om kackerlackorna. Det var sådana enorma mängder. Efter det kallade vi pation utanför för kackerlackskyrkogården, för det var där alla döda kackerlackor slängdes.
När vi flyttade in och städade efter de förra hyresgästerna hittade vi:

 • En jättestor hatt från Mexico
 • En tioeurosedel
 • En bellota.


Bellota, säger ni, vad är det? Jo, det är hasch i den form ni ser på bilden, som smugglats in i landet genom att någon har svalt klumpen och sedan bajsat ut den.
Klumpen hade legat länge och torkat så den var oanvändbar.
Strax efter det fick vi veta att förre hyresgästen sålde droger, rätt stora kvantiteter faktiskt, välkänd försäljare, och det var därför han hade ett stort kylskåp i hallen, som han för övrigt ville att vi skulle köpa av honom. (Kunde då inte begripa varför någon skaffade ett extra kylskåp att ha i hallen.)
Det var nog på grund av den här mannen det ringde på dörren och knackades på fönsterrutan mitt i natten ibland...2 kommentarer:

 1. Haha! Berättelserna som gömmer sig lägenheter... Sålde du haschklumpen till nån som knackade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nix, den var oanvändbar. För gammal. Sa Jesús som hade rökt den själv om den hade varit färskare:-)

   Radera

ny gadget

ny gadget