tisdag 8 juli 2014

Svullna gravidfötter

En dag för några veckor sedan upptäckte jag att fötterna såg stora ut.
Alltså riktigt stora. Jag har smala fötter i vanliga fall, de här var så breda och tjocka att första tanken var att de tillhörde någon annan.
De är så fula att jag måste skratta åt det (även om fåfänga Annika gömmer undan fötterna lite diskret hos J:s föräldrar istället för att lägga upp den på anvisad pall...).
- De ser ut som elefantfötter, sa jag till Jesús när vi satt på en bänk och betraktade dem.
- Eller kamelfötter snarare, de behöver ju stora fötter för att trampa i sanden, är det inte så, fortsatte jag.
- Jag tycker mer att de påminner om hobbit-fötter. Frodo i Sagan om ringen hade sådana.
- Ja. Fast de var hårigare.

De är inte lika tjocka hela tiden. Värst är de om jag har stått, suttit normalt och gått mycket. (Ska tydligen vara bra att sitta stilla med fötterna högt när de är svullna, samtidigt som benet behöver motioneras med promenader...) Då växer de och det är precis att de får plats i sandalerna. Om jag vill mäta. Annars testar jag bara om det går att böja tårna uppåt eller om det tar emot. I det läget brukar J bli lite nervös, vid ett tillfälle har han blivit så orolig att han funderat på om vi borde åka till sjukhuset.
Jag oroar mig inte. Jag är knappast den enda höggravida kvinnan med svullna fötter :-)

Jag funderar istället på om jag borde fotografera fötterna och ha som något konstigt minne av graviditeten.

4 kommentarer:

 1. Ja, fota dem så kan ni skratta åt dem sedan! Det är jättevanligt med svullna fötter. Det konstiga är bara, att av alla åkommor jag fick (nästan allt samlat) så svullnade inte mina fötter alls! Kunde ha samma skor osv. De flesta jag känner har fått jättestora fötter. Många säger även att de har 1-2 storlekar större i skor även efter att barnet kommit, men jag kan nog ha de flesta av mina skor än :)

  SvaraRadera
 2. Usch ja svullna fötter hade jag också! Och det är ju inget konstigt, men ändå viktigt att se till att få ned svullnaden. Vaknar du på morgonen och svullnaden inte gått ned, så är det dags att hålla lite koll. Drick mycket vatten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ungefär samma storlek på dem jämt, men en aning mindre på morgonen. Jag har blivit tillsagd att ta blodtryck ofta. Hm.

   Radera

ny gadget

ny gadget