torsdag 3 juli 2014

Jesús förbereder

Äh, det är ingen idé att jag försöker. Det blir inte mycket annat än gravidinlägg just nu. Det är väl för att det är så kort tid kvar (blir igångsatt inom ett par-tre veckor max) och för att jag inte gör så mycket. Kommer liksom inte ut på grund av benet.

I teorin visste vi att sista månaden skulle bli jobbig.
Nu vet vi att det verkligen stämmer.
Nu vet vi också varför man inte ska vänta till sista månader med att fixa i ordning bebisgrejerna.
Jesús får helt enkelt göra allt själv.
I går var han på Ikea med en kompis och köpte skötbord, byrå (till bebisgrejer), tvättlappar och lite annat småpyssel till bebisen.
I går kväll var han på stan för att fixa minisockar, nappflaska, blöjor, amningsinlägg och lite annat. På förmiddagen köpte han ben till badbaljan. Jag var faktiskt med, men orkade så lite att jag mest var i vägen:-)
Han har hämtat hem saker som vi får låna, och ska hämta ännu fler saker, som barnstol och vagn.

När han kom hem byggde han Ikea-möbler. Jag hade börjat på skötbordet (plockat ut delarna ur kartongen och satt i fyra träpluppar i en trästav, fel trästav), jag gillar att bygga Ikea-möbler, men blev så trött att jag fick sätta mig väldigt snart. Är det järnbristen tro?
Han lagar all mat, dukar, ställer undan, diskar, städar, plockar i ordning, servar mig med vatten, sprutor, tabletter och böcker, bäddar, tvättar (nej vänta, det var ju jag som la i tvättmaskinen), vattnar, tömmer kattlådan, ger Pipen mat och vatten, skjutsar och följer med på läkarbesök, handlar, ställer i ordning mina saker inför de lektioner som jag fortfarande har...
Jag försöker göra saker, men blir så trött av att stå och får ont i ben och fötter rätt snart, så det blir många pauser på soffan.

Jag tycker synd om honom, men jag kan inte göra mycket. Ungefär ingenting.
- Du ska bara sitta med fötterna högt upp, gå lite och ta järntabletter. Resten tar jag hand om, säger han.

TUR att Jesús har fått semester nu!
Tur att det är så kort tid kvar av graviditeten.
Det är verkligen enerverande att vara så orkeslös och ha ont. Jag längtar efter att kunna gå som vanligt, orka som vanligt, göra saker, cykla, simma. Bli stark igen.

6 kommentarer:

 1. Usch, min första tanke var, "men kan han? Jag menar, han är ju för det första man och för det andra spanjor." Och jag kallar mig feminist. Så klart han kan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Jag blev visst lite förvånad. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga:-)

   Radera
 2. Annika, det är ju inte precis så att du gör ingenting. I just denna fasen av sätta-ert-gemensamma-barn-till-världen, så gör du ju faktiskt ungefär allting. Så du behöver INTE ha dåligt samvete. Däremot är det ju fint att vara tacksam för att du har en sån bra man! Jag tror han är oändligt tacksam för att du gör det du gör.
  Ja herregud vad jag längtade efter att bli rörlig och känna mig normal igen, där på slutet! Jag hade inte så mycket besvär som du men var stor, hade foglossning och orkade ingenting. Tyckte jag hade tränat när jag gått och slängt soporna. Det sköna är att även om inte alla kilona försvinner direkt så känner man sig lätt som en fjäder ganska direkt. Så väldigt snart kommer du orka mycket mer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tröst, att besvären försvinner så fort!
   Jag ÄR tacksam. J är verkligen bra. Vet inte vad jag skulle ha gjort utan honom.
   Och nej, att vänta och föda ett barn är nog inte att göra ingenting...
   Kära nån, vad gnällig jag har blivit:-) Hoppas att det också går över efter förlossningen:-)

   Radera
 3. Förstår frustrationen, men ditt jobb är att vila fram till förlossningen - så mycket det går. De krafter du har kvar kommer du att behöva sedan. Låt Jesús ta sin bit, han verkar tycka om det. :) Många gånger är det jobbigt för männen att bara stå vid sidan och inte kunna hjälpa till. Det är nog inget vidare att se den man älskar ha det så jobbigt, och då känns det säkert bra att få ta det ansvaret.
  Ni gör helt enkelt var sin del i jobbet att bli tre :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra uttryckt! Gör var sin del av jobbet att bli tre! Det har du rätt i! Det är nog skönt att ha något för händerna och känna sig behövd och nyttig när man inte kan göra annat än att vänta och se på.

   Radera

ny gadget

ny gadget