tisdag 1 juli 2014

Magbild

En magbild från vecka 32, från den här dagen på kusten.
Tankar: Ska man skaffa ny bikiniöverdel?
Bysten började bli större ungefär genast efter beskedet. Växer brösten ännu mer när man börjar amma, och vad händer med dem efter amningen? Går de tillbaka till ursprunglig storlek?
Innebär bikiniinköp att plagget bara går att använda veckorna innan förlossningen?

Någon som vet?
17 kommentarer:

 1. Ja, de blir större i början av ammandet och du vill ha bra stöd då. Frågan är om du vill ha en bikini eller en vanlig bh? Jag vet inte hur mycket du använder bikini, för egen del har jag det bara när jag badar. Isf skulle jag inte bry mig om en ny.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det också bara när jag badar. Och det kanske inte blir så mycket mer den här säsongen... Bättre att fortsätta gå med den lilla överdelen då.

   Radera
 2. mina bröst gick upp ungefär två storlekar när jag ammade, från 70A till 70C ungefär. nu är de tillbaka där de var innan, men det där är ju väldigt individuellt. och brösten kommer bli större på dig än vad de är nu, när mjölken rinner till (på dag tre ungefär) så säger det bara pang och brösten blir stora och hårda. ett tips är att redan nu köpa en mjuk bh i stor storlek (eller låna av en vän) att ha där i början för då blir även brösten väldigt ömma. men bikini? köp en svart bh istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Häftigt! Vad som kan hända. Ska försöka skaffa en riktigt mjuk bh så fort som möjilgt.

   Radera
 3. Hej, ja i början blir de större precis som de ovan skriver. Sen är det ju väldigt individuellt. Mina är betydligt mindre nu 3 mån senare och jag ammar fortfarande. Eller hela jag är mycket mindre...och det är ju också olika. Tänk på att dricka mycket vatten när du ammar bara eftersom det är så varmt och vätskan ska räcka till både dig och bebisen. Nu väntar jag med spänning, det kan ju inte vara långt kvar för er... Kram /Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte långt kvar alls, det handlar om max några veckor bara!
   Lustigt vad som händer med kroppen!

   Radera
 4. Var försiktig med bad också I början, man ska undvika att bli kall. Håller med att de blir större sedan går tillbaka till normalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej! Ska kanske vara glad över att vi inte har någon pool i närheten:-)

   Radera
 5. Under graviditeten ökade jag en bh-storlek. När ammandet var avslutat, efter ett halvår, hade bysten minskat en storlek jämfört med innan graviditeten. Så nu har jag fått köpa nya, mindre bh-ar :-) /Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå. Hoppas att jag slipper det, för det blir svårt att hitta någon mindre storlek än vad jag redan har i vanliga fall:-)

   Radera
 6. Brösten blir lite större under tiden man ammar, men egentligen inte så mycket mer att man inte kan använda samma bikini. Man ser bara lite mer hud :) Dock är en amnings-bh (eller 2 för de luktar efter ett tag och måste tvättas ganska ofta) att rekommendera, det underlättar helt klart tillvaron och är det absolut bekvämaste.

  SvaraRadera
 7. Vad fin du är förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag måste helt klart skaffa amnings-bh. Försöker komma på något ställe dit jag kan ta mig med bil, för att slippa gå.
   Hur funkar det med storlek på sådana? Jag menar, när man inte vet i förväg hur mycket brösten kommer att växa?

   Radera
 8. Jag köpte mina på Prenatal som här ligger bredvid IKEA, med stor parkering precis utanför :) Jag provade och köpte som satt bra när jag var gravid, de är rätt elastiska så de passar även när brösten ändrar storlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en sådan butik i centrum, får se efter om den finns på något köpcentrum också. Kom på att H&M går att komma till med bil.

   Radera
 9. Jag har jättestora bröst i vanliga fall så jag köpte mina amningsbhåar i Sverige under sommarsemestern i en specialbutik. Där sa de att man ska få plats med en hand typ innanför bh-n när man köper den. Men det kanske är så för att jag har så stora innan. Och som någon sa, när mjölken rinner till blir de ännu större och stenhårda. Jag minns att när jag ammade min bebis i början så var mitt bröst nästan dubbelt så stort som hennes huvud. Såg inte klokt ut! Haha. Angående bikini, så är det nog tveksamt hur mkt du vill gå till stranden resten av den här sommaren? Man blöder ju ganska länge efteråt, och att ta med nyfödd bebis till stranden hade nog inte jag klarat av. Men min är född i oktober så jag behövde aldrig fundera i de banorna. Jag är inte så himla fåfäng, men att visa upp den tomma magen hade jag inte heller velat göra, då hade jag satsat på baddräkt hellre. Jag lider förresten med dig och det onda benet. Stapplade själv fram på kryckor i slutet....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har äntligen insett att det nog inte blir mer strand eller pool på ganska länge...
   En hand innanför? Ska tänka på det. Även om mina inte är stora från början.
   Du hade också en tuff sista tid förstår jag... Hoppas att du tyckte att den gick snabbt!

   Radera

ny gadget

ny gadget