fredag 16 mars 2012

Montaditos och bio

Det blev en sådan bra avslutning på torsdagen.
Mat och bio är ju aldrig fel!

Efter svensklektionen gick vi till 100 Montaditos.
Det är ett roligt ställe. Inte det bästa för en montadito men kul!
100 Montaditos är en kedja och som namnet syftar på har de 100 olika montaditos (minismörgåsar) att välja bland. Man hittar också sallad, pommes frites- eller nachostallrikar med olika  såser till och strutar med goda chips.
Billigt, och ölen är billigare än på de flesta ställen.
För min del blev det, fantasilöst nog, min favorit; jamón con salmorejo som vanligt samt en ny; pollo al ajillo con mayonesa. Jesus beställde visst ansjovis och rökt lax, båda med ost.
Sedan gick vi på bio.
Det finns en biograf i Plaza de Armas där vi redan var, men vi gick bort till Avenida 5 Cines istället. Det är den enda biografen i Sevilla som visar filmer på originalspråk. Och de brukar ha ett bra utbud, inte bara de senaste Hollywoodproduktionerna.
Filmen vi ville se var Intocable (Intouchables), en fransk storfavorit tydligen.
Och vilken film det var! En äkta feelgoodfilm, rolig, sympatisk och så bra!
Det hade lätt kunnat välta över, ung man från de låga pinnarna på samhällsstegen blir av en händelse anställd som personlig assistent åt en superrik man som är förlamad från halsen och nedåt, unge mannen rör till hela huset och rike mannens livslust väcks. Men det blev aldrig fånigt, tack vare Omar Sy och Francois Cluzet.
Det var år sedan jag hade så roligt på bio.
Dagens tips: Se den här filmen innan det kommer en Hollywoodversion av den.

På borden finns det lappar där man får skriva i nummer på sina montaditos. Lappen lämnar man i kassan.

Montaditos med jamón, ansjovis, lax och vitlökskyckling! Och en näve chips i mitten förstås.

Bästa biografen i Sevilla. Hit brukar vi utlänningar gå. Men man måste kunna spanska om man inte förstår originalspråket, eftersom filmerna textas på spanska.

Se den!

3 kommentarer:

  1. Det låter trevligt. Bio och mat - i valfri ordning. Jättemysigt. Ska kolla upp filmen.

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig varit på den biografen tyvärr, även om jag vet var den ligger. Mina kompisar vill alltid åka till Bormujos eller till Aqualón i Huelva. Så de kan se filmerna dubbade = värdelöst, men de är för lata för att lära sig att läsa undertexterna. Egentligen är det ju inte så mkt jobbigare att åka till avenida 5 cines, den ligger ju precis i början av Sevilla.. hm jaja. Här i Umeå går jag bara på Folkets Bio, de har också bara bra filmer!
    Har du sett Yo también? Ska visas här snart..

    SvaraRadera
  3. Chatrin: Gör det!
    Tuvilda: Ja, och den spanjor som hellre ser på originalspråk betraktas som en snobb. Själv har jag fått en överdos av spansk dubbning. Tål den inte!
    Har inte sett den filmen, men den verkar bra. Berätta när du har sett den!

    SvaraRadera

ny gadget

ny gadget