fredag 23 december 2016

Julbord i Marbella



Vid den här tiden på året hör man många svenskar i Sverige som är trötta på julmat, urlessa på julmat efter alla julbord de har varit på, och så väntar julmaten, hemma, på julafton...
Bor man i Spanien finns det ingen möjlighet att tröttna på svensk julmat.
Så såg jag en annons om julbord på Solkusten.
Snabbt bestämdes det att jag och Disa skulle åka. Jesús var upptagen med festivaler och spelningar, men så mycket bättre, då kunde vi hälsa på Carin och Iván igen!




Först när vi kom fram blev det ett besök på Casa Nórdica, den nordiska livsmedelsaffären i Fuengirola. Möjligtvis min favoritaffär i Spanien. Det är ett litet ställe som säljer ett urval av det mesta som man går och längtar efter här. Alla nödvändiga bakingredienser, saft, nyponsoppa, Skogaholmslimpa, kryddor, choklad och godis, chips...
Jag måste ha tid på mig för det är så himla svårt att välja. Och det är så dyrt allting, så det gäller att välja väl!
Det blev två stora flaskor Apotekarnes julmust, ett paket pepparkakor, två paket filmjölk för att göra sirapslimpa i långpanna (men glömde att köpa rågsikt!!!), potatismjöl, sirap, vaniljsocker, en godispåse med saltlakrits och skumtomtar (skulle sparas till julafton men åts upp på hemvägen) och en chokladask med wienernougat! Onödigt dyr lyx  (fick intala mig själv att jag inte länsar kontot, det kommer snart mer pengar på det), men så nöjd över inköpet!

Carin och hennes son Iván träffade vi där i butiken, sedan åkte vi till Marbella där vi hade bokat bord till kl 14.
Vilket mysigt ställe!






Restaurang Karma Beach ligger precis vid stranden. Mysigt inne, mysigt ute. Rätt lite folk, men bröderna på den svenska tidningen Sydkusten var där, kul att träffa dem dåvi har haft lite kontakt.
Vi serverades glögg, barnen fick juice, och sedan beställde vi must. Maten var framdukad på ett runt bord. Olika sorters lax, sill, sillsallad, ägghalvor, pastejer, julskinka, korv... Och god dillkokt potatis, köttbullar, Jansson, prinskorv, revben... Mjukt, mörkt bröd, knäckebröd, samt ett litet gottebord med bland annat ris a la malta. Åh, så gott, och så roligt att vara där!




Det var varmt och skönt inne (uppskattar alltid när jag är inomhus i Spanien och inte fryser), julmusik var på, barnen lekte när de hade ätit klart, sprang ute på stranden med en servitör som stod och såg efter dem...




... lekte med granen, tomtarna, trappan, och det var inte så att Carin och jag satt stilla och åt hela tiden, det blir ju ganska mycket motion när man är ute med en lite unge, men vi åt i alla fall, och det var väldigt rolig att vara där!




När det började mörkna åkte vi hem till Carin. Barnen lekte, badade, åt mat, lekte mer, bråkade lite, lekte och var sedan väldigt trötta så de somnade, medan vi stannade uppe och pratade till någon gång på natten.
Disa vakande för en gångs skull redan vid fem och var hungrig. Jag hade glömt nappflaskan i bilen och kände mig nära döden-trött efter tre timmars sömn, men efter en timme utan att hon kunde somna om tog jag mig upp, hämtade ett digestivekex och vatten i köket, så fick hon det och en banan som vi hade haft med, och det var första gången i hennes liv som hon åt en hel banan, så hon måste verkligen ha varit hungrig! Sedan somnade hon om, och vi tog sovmorgon.
Fick världsgod frukost med lingongrova och köttbullar från svenskbutiken, stannande över lunch, och barnen lekte och åt och lekte, och när Disa började bli trött åkte vi tillbaka till Sevilla (för att hon skulle sova hela vägen, det är ändå drygt 20 mil dit), hämtade upp Jesús och åkte hem till Aracena. En mycket lyckad helg.



2 kommentarer:

  1. Men herreminje vilken beskrivning av julmaten...Ångrar att jag inte köpt nånting av det...nu :-) Vilken trevlig vistelse alltså.
    Apropå brunkager..norska...Jo lite lik svenska, alltså köpekakor :)
    Ha en bra helg! ¡Un abrazo muy fuerte! P ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får du komam ihåg det här inlägget nästa år, och proppa hemmet fullt med julmat! Ifall du blir sugen!
      Jag gillar svenska köpepepparkakor :-)

      Radera

ny gadget

ny gadget