tisdag 5 januari 2016

Dan före dan i Spanien är den 5 januari

Jag är så trött så jag knappt lyckas hålla ögonen öppna. Så lite snabbt.
Det är dan före dan här i Spanien, dan före den stora julklappsdagen! Sevillas centrum är så proppfullt med människor att bilgator stängs av för att folk ska få plats att gå, det är som Semana Santa.

Vi har lite lösa planer för dagen:
Köpa Disas julklapp från de tre vise männen, se några julkrubbor på stan med henne - sista dagen, åka den vackra tvåvåningskarusellen på Plaza Nueva, äta grillade kastanjer, köpa Roscón de Reyes, kopiera bilder och köpa fotoalbum, Jesús föräldrar ska som julklapp få Disabilder från gångna året (därav tröttheten, har suttit hela natten med bilderna), de har bara till mars, se Reyes Magos-parad, antingen Sevillas stora, pampiga eller det lilla lokala i Bormujos där Disas kusin är med i år, se minst ett av ljusspelen - i Sevilla hålls i år ljusspel på tre platser; i Alameda med bland annat akrobater, på Las Setas vilket jag sett slutet av två gånger, samt på Palacio de San Telmos fasad. Den vill jag helst se, den lär vara spektakulär!
Julafton var skräp, nyårsafton också, låt trettondagen komma med sina festligheter och sedan är det slut på julen för den här gången, hurra!

6 kommentarer:

 1. Tur att jag inte bestämde mig för att åka in till centrum för shopping känner jag nu, men det är klart att man hade kunnat ana att idag är en sån dag när det är proppat med folk :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hu!
   Men det blev bättre på kvällen, när folk tittade på Reyes Magosparaden istället!

   Radera
 2. Trist att både julafton och nyårsafton var skräp! Ha en riktigt bra Dia de Reyes! Här ska vi fira Fridas födelsedag i morgon! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men mellandagarna var så bra, så det vägde upp!
   Grattis till Frida på födelsedagen! Tur att hon fyller år i Portugal och itne i Spanien - årets sämsta dag för en födelsedag :-)

   Radera

ny gadget

ny gadget