onsdag 8 april 2015

Hotellet med kaffekoppsamlingen

Vi sov på ett så bra ställe i Coimbra.
Eller, nja, det låg inte i stan direkt utan en halvmil utanför. Och det är omöjligt att hitta dit om man inte har GPS (den här resan har fått oss att inse att det vore bra med GPS som komplement till kartboken. Till nästa resa: GPS. och ny kartbok. En från 2001 är inte pålitlig.).
Vi körde så länge och så fel att jag i ren desperation svängde åt höger från motorvägen för att fråga om vägen. Det fanns ett apotek där och en full parkeringsplats och Jesús, som är bäst på portugisiska, gick dit för att fråga medan jag underhöll Disa och var beredd att flytta bilen om någon ville köra ut.
Jesús var inne på apoteket i nästan en kvart.
När han äntligen kom småskrattade han besvärat, han var generad över att han inte hade fattat tjejernas portugisiska, de blev tvungna att prata engelska med honom. De hade kollat en googlekarta och repeterat vägen med J ungefär 50 gånger, och med den i färskt minne körde han snabbt iväg, under motorvägen, genom ett bostadsområde, ut på motorvägen, till höger vid ett gult hus, vänster... och där låg vårt boende.
Jantesta Guest House.

Ett äldre par har inrett sitt stora hus till hotell, själva bor de i ett litet hus bredvid. De har ett par tjejer anställda som sköter om hotelldelen, och som på förmiddagarna lagar underbart doftande grytor till sig själva och familjen.
Ingången är garaget där det står en flott bli med mjuk presenning över. Garagets väggar är täckta av eleganta bokhyllor med glasdörrar, hyllor som dels innehåller böcker, dels innehåller en del av den stora kaffekoppsamlingen på 6 000 exemplar.
En liten receptionsdisk finns också.
Rummet var stort, badrummet nytt, allt bra. Det finns en liten utomhuspool, en bubbelpool under tak, brasa för kalla vinterkvällar, kök och det serveras soppa till middag för den som önskar.

Nämnde jag att det inte kostar mer än 23 euro per natt?

Vi hann varken med soppa eller bubbelbad. Vi hade bokat två nätter och trivdes så bra att vi hade velat stanna en natt till, men det var fullt. Så vi fick dra vidare.


Snabb bild tagen innan någon hinner se mig...Jantesta Guest House. Lägg det på minnet om ni åker till Coimbra och har bilen med er.

8 kommentarer:

 1. Den kaffekoppssamlingen skulle jag vilja se!
  23 E / natt låter ju överkomligt, hi, hi!!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samlingen finns på olika ställen på hotellet, den är stor!
   Det går att hitta billiga boenden i Portugal :-)

   Radera
 2. Det där lät ju jätteintressant! Det måste jag ju komma ihåg i höst.

  Visst är väl GPS:en bra men alltså... jag och GPS:er! En bra kartbok, en uppdaterad GPS och ett bra huvud, då kommer man troligen inte fel. Och jag tror mest på det sistnämnda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tänkt att GPS är en väldigt onödig, löjlig uppfinning. Men kommit på att det nog sparar mycket tid när man ska hitta gator i nya storstäder till exempel.

   Radera
  2. Något som är bra är att kunna hitta saker i närheten av där man är. T ex det hotellet är fullt, var finns det något annat? Var ligger närmaste apotek?
   Men det gäller att inte lita blint på den heller. Och att ställa in den rätt! Det lärde vi oss av vår resa genom Frankrike när vägarna blev smalare och smalare. Och ännu lite smalare...

   Radera
 3. 23 euro per rum eller per person? Med eller utan frukost?

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget