fredag 17 april 2015

Att försöka lura Disa

Disa rör sig hela tiden, hon är bara stilla när hon sover eller har feber. Blöjbyten och påklädning är tålamodsprövande, läggning värre eftersom hon bara vill rulla över på mage och krypa iväg, hur trött hon än är. Magläge är samma sak som krypläge för henne.
Hon står, klänger, sitter ibland, kryper, rullar, klättrar på mig istället för att sitta på höften, hon är som en liten söt apunge.
Verkligt tålamodsprövande är blöjbytet för natten och att sätta på pyjamasen, för då är hon ofta trött och ännu vildare än vanligt och protesterar högljutt och hårdhänt när vi försöker lägga henne på rygg. Då gör vi det helst tillsammans,Jesùs och jag, en som fixar blöjan, och en som distraherar henne under tiden.
I går kväll kom Jesús på den bästa idén för att få henne att ligga stilla!
Jag bytte på henne i sängen och på mitt nattygsbord stod en liten babyvakt, en sådan där apparat som man har för att höra om bebisen vaknar medan man är i köket till exempel. Den fungerade inte (har fått ärva en), men apparaten stod kvar och Jesús tog upp den, den ser ut som en telefon, och han låtsades ringa till sin mamma!
Disa tycker mycket om när han pratar i telefon. Hon är förstås nyfiken på själva apparaten, den fasta telefonens sladd följer hon med blicken mellan lur och apparat, men ännu mer intressant är själva samtalet och hon brukar göra sina glädjeljud (he, heee!)gång på gång.
Jesús gjorde det så bra, så verklighetstroget att jag nästan lurades själv, trots att jag skrattade så jag fick ont i magen under tiden.
- Disa? Jo, hon är här bredvid. Glad och vaken. Om hon har ätit? Visst, puré med kyckling och morot och grejer, ja, nappflaska också. Ja, hon har ätit bra. Ja, här är hon, här Disa, ska du prata med farmor lite, här!

Men Disa är ingen dumbom. Hon låg blickstilla hela tiden, och hade jag inte skratta så mycket hade jag fått på henne pyjamasen på ett ögonblick, helt stilla och allvarlig låg hon och studerade Jesús under hela "samtalet"... Men inga glädjeläten, inget leende, inget prat i luren! Hon fattade att det var något skumt!
Och ändå ser den där apparaten ut som en telefon.
6 kommentarer:

 1. Hon undrade väl vad som var fel med pappa... Han måste helt ha förlorat vettet om han står och pratar i något som alla vet är trasigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert!
   "Men pappa, är du dum i huvudet? Hör du röster? Det där är ingen telefon, fattar du väl!"

   Radera
 2. hehe! Men hon är i alla fall stilla när hon sover, Victor var inte ens stilla då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rörde han sig mycket?
   Disa brukar vända över på mage i sömnen, och då vaknar hon av det efter en stund eftersom hon inte gillar att ligga på mage.

   Radera
 3. Hahah va rolig hon är :)
  Iván är precis likadan när det gäller framför allt blöjbyte efter badet på kvällen, han blir som förbytt och det är helt omöjligt att få på en blöja. Men nu är han äntligen så stor att jag har köpt "braguitas" som bara kan dras på och mitt liv har förändrats! Så grymt skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bekvämt!!!
   De här jäkla blöjorna, det är inte bara att häfta ihop dem med tejpen, de får ju inte sitta för hårt, inte för löst, inte snett... Ett jäkla jobb om man ska sätta blöja på någon som inte ligger stilla!

   Radera

ny gadget

ny gadget