tisdag 21 april 2015

Lördag i CorterrangelLördagen började med vår helgtradition, att köpa churros från närmsta churrería att äta till frukost.
Sedan försökte vi bestämma var vi skulle hitta på. Vi hade tankar på att äntligen se Río Tinto, den röda floden, men det blev sent så vi åkte till Corterrangel i Aracena istället.

Vi packade in barn och vagn och grejer i bilen, köpte baguetter att ha till lunch och körde iväg.
Det här är precis rätt årstid att åka ut på landsbygden. Det är så grönt och så mycket blommor. Snart kommer allt att vara sönderbränt av hettan.
När man kommer till Aracena från Sevillahållet kör man runt till andra sidan borgen, tar till höger efter Mercadona och kommer in på en liten dålig väg. Vägen slutar i Corterrangel, en by som inte är mycket större än det som syns på bilden.
Men åh, så fint det är!

Vi parkerade vid kyrkan, där vi också åt lunch. Där gick ett gäng svarta grisar och Disa fick se grisar för första gången.
Vi gick genom byn, det går på ett ögonblick, och upp till grinden...
...där en vandringsled börjar. Den ska vara väldigt vacker, men vi påbörjade den bara.
Besteg första berget, men det var så tungt med fullpackad ryggsäck och bebis på magen, att när vi inte såg något slut på uppförsbacken vände vi och gick tillbaka.
Gick åt andra hållet istället.
Tog vagnen, Disa somnade snart och vi gick den fina, fina vägen till Castañuelo.
Den byn är lite större.
Vi möttes av syrener (vilken glädje, minns inte när jag senast såg syrener! Det är inte vanligt här)...
...och en stor hund som gjorde oss sällskap till andra sidan byn, där vi satte oss för att vila.
Vi drack upp vattnet, och när lillan vaknade försökte jag ta bilder på oss allihop. Det gick sådär. Ett plus för att rumpan på sällskapshunden kom med.
Sedan gick vi tillbaka.
Kvällssljuset var så fint.
Här någonstans kom ett meddelande från kompisarna fram, de skulle på medeltidskonserten i klosterruinen som vi skulle missa, hade vi lust att ta en tapas efteråt?
Självklart. Det blev precis lagom, när vi kom till stan hade konserten nyss slutat. Vi träffades på en flamenco-peña på ena sidan av klostret, och den var suveränt bra. Dock ingen flamenco, bara sevillanas spelades. Vid en stor grill grillades kött. Maten var god och billig och skoj hade vi, och åkte inte hem förrän vid halv ett när det hade hunnit bli ganska kallt.
Bra lördag det!


6 kommentarer:

 1. Åh, det låter helt ljuvligt!!

  SvaraRadera
 2. Väldigt avundsjuk på syrenerna - vet inte när jag fick se (och lukta på) syrener sist, många år sedan är det iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig lite avundsjuk själv, skulle gärna ha en sådan buske. Jag försökte plocka en blomma att ta med hem, med ägaren var ute och vattnade...

   Radera
 3. Åh! Det ser jättefint ut! Hur lång tid tar det att gå mellan de två byarna? Är det såpass lagom att man orkar gå tillbaka till bilen sen igen? Jag längtar till Spanien men vet tyvärr inte när jag kan åka dit nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte alls långt, tar en halvtimme kanske? Enkel väg. Det finns längre sträckor att gå, det här är en kort en.
   Hoppas att det inte dröjer för länge till nästa Spaneinresa!

   Radera

ny gadget

ny gadget