söndag 2 december 2012

Vilken genomtråkig film på bio!

Vi ville gå på bio.
Det var så länge sedan, vi hade inte varit på bio sedan Woody Allens senaste för... hm... sex veckor sedan (riktigt bra var den faktiskt!).
Jesús kollade bioprogrammet och plockade ut två på La Avenida-biografen (där de odubbade filmerna går) som verkade bra. Den ena var Berättelsen om Pi, den andra var Cesare deve morire.
Jesús själv röstade bort den första eftersom den är amerikansk, och han misstror alla amerikanska filmer, och då hjälper det, enligt honom,. inte vilken bok som filmen bygger på eller hur intressant historian verkar vara, den är gjord i samma amerikanska filmform som alla andra.
Alltså blev det den andra. En italiensk film som handlar om ett antal interner på ett italienskt fängelse som är med och sätter upp Shakespeares pjäs Julius Caesar, och om hur pjäsen påverkar fångarna på olika sätt.
Kanske missförstod vi handlingen, för det där som jag beskrev, så var det inte alls.
Det är snarare Julius Caesar i ny version. Det handlar inte om fångarna, det är pjäsen som är filmen. Man får hela pjäsen genom fångarnas övningar. Vid några tillfällen ser man regissören, vid tre tillfällen påverkas fångarna av handlingen i pjäsen och blir tankfulla.
Det var en genomtråkig film.
Direkt dålig skulle jag säga.
Sämre än Natt på museet som är ett annat sådant där misstag jag sett på bio.
Jesús hade tur som somnade efter en kvart. Jag var sömnig (vi gick på 00.15-föreställningen) men höll mig vaken ifall det skulle hända något intressant som gjorde det värt besväret.
Helt i onödan.

4 kommentarer:

 1. Sådant är inte kul. Inte lätt att zaaaaaapa heller. Jag håller med om att många amerikanska filmer är stöpta i samma mall. Som tur är finns det undantag. Guldkorn. Förr bodde jag nästan på biografer. Nu blir det inte ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns guldkorn. Tyvärr är jag och J inte överens om mer än två guldkorn i flmväg (alla kategorier), vilket är anledningen till att vi aldrig ser på film hemma tillsammans. Men film på bio är alltid kul, vad man än ser. Utom den här då. Och Natt på museet.
   Bio är billigt här, det är bra!

   Radera
  2. Måste Jesus hela tiden vara den som utesluter bio-alternativen?
   Ställ högre krav! Någon gång ska väl ändå du få bestämma.
   Kramar

   Radera
  3. Jag får bestämma om jag envisas, men han vägrar se filmer med kärlekshistoria i, och går han på en sådan kan jag inte njuta av filmen eftersom jag vet att han inte gillar den, så jag går hellre på dem själv.
   Och jag vägrar de värsta av Jesús flmer, vilka han får se på egen hand. Vi kör någon slags mellanväg.
   Det som övertygade mig i frågan om Pi var inte att Jesús fördrog den andra (med ganska liten marginal) utan att den bara visas i 3D, och jag gillar inte 3D-filmer.

   Radera

ny gadget

ny gadget