söndag 9 december 2012

Renässanspalats i Osuna

Vi åkte till den lilla staden Osuna, drygt en timme härifrån.


Stan är rätt liten, men det finns mycket att titta på.
Högst uppe på kullen ligger ett av Spaniens äldsta universitet. Det nämns i Don Quijote.På andra sidan vägen har vi den stora kyrkan Colegiata. Man kan gå på guidad tu där, men det hann vi inte riktigt med.
Jesús har varit inne en gång och berättade om ett par Ribera-målningar, gravkammaren och annat intressant. Kyrkan har två våningar under sig, som två källarvåningar.


Osuna är en gammal stad. Man kan se lämningar från romartiden på det arkeologiska museet, och det sägs att staden är äldre än så.
Det som är mest synligt nu är de många renässanspalatsen. Gå en gata, vilken som helst, och du hamnar framför dörren till ett vackert palats.En massa kloster och kyrkor från samma tidsepok finns också.Vi vilade en stund på ett kafé.


Sedan var det dags att gå tillbaka till bilen.


Vi hade ingen lust att åka direkt hem efteråt, så vi stannade för att äta middag i Mairena del Aljarafe. Inte det mest spännande stället precis, ännu mindre som restaurangen som vi ivlle prova ligger inne i ett köpcentrum (notera: tonårsnöje nummer ett i där är att sätta sig med kompisarna på en bänk inne i köpcentrat och pysla med sin mobiltelefon).
En wok; Neu Port.
Här är det ganska populärt med sådana bufféställen. I en wok finns alltid vanliga kinesiska rätter, olika sorters ris och nudlar. Sedan finns det sushi, salladsbar, lika friterade rätter samt spanska rätter. Det intressanta är avdelningen med råa ingredienser. Grönsaker, kött, fisk och skaldjur som man plockar av och sedan lämnar för tillagning, wokning.


Det brukar vara kul att äta på sådana ställen, och den här var riktigt bra. Det blir återbesök.

6 kommentarer:

 1. En utflykt och mat. Det låter perfekt - förutom sushin :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men... tycker du inte om sushi?

   Radera
  2. Jag kan väl erkänna att jag aldrig varit överdrivet förtjust i rå fisk. Tycker om sill dock. Jag har bara ätit sushi ett par gångar och tycker riset smakar konstigt.
   Kanske borde testa fler sorter.
   Kramar

   Radera
  3. Riset kan smaka konstigt eftersom man häller i risvinäger.
   Sushi behöver inte innehålla rå fisk. Testa med avokado eller något annat.

   Radera
 2. Jag har ätit där en gång när vi också gick på bio. Det var gött att äta sushi tyckte jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart! Sushi är gott! Och allra godast är Jesús sushi!

   Radera

ny gadget

ny gadget