torsdag 13 december 2012

Överdrivet att kunna gå i kortärmat inne

Lidia, som pluggar i Valladolíd, är hemma i Sevilla några dagar.
- Fryser du, Lidia, undrar jag.
- Ja, men det är inte så kallt här som i Valladolíd.
- Utomhus, menar du.
- Ja, där är det ju varmt inne. De har element i alla rum och har på elementen jämt. De har det så varmt att man kan gå i kortärmat inomhus, men det tycker jag är överdrivet.
- ...


6 kommentarer:

 1. Tror iofs att man som svensk ar lite bortskamd. Tank sa mycket energi som sparas i de lander dar man inte oser pa med artificiell varme sa snart man inte kan ga i kortarmat inomhus!

  I den forsta lagenheten jag bodde i i Chile holl jag pa att frysa ihjal forsta vintern. Det var en gammal lagenhet i ett stenhus dar det aven pa sommaren var mycket svalare inomhus an utomhus.
  Ett tag bodde jag hos en kompis som bodde i hus. Dar var det sa kallt att jag kunde se min egen andedrakt i kylan nar jag vaknade pa morgonen. Jag sov med ett par vanliga strumpor, 2 par raggsockor och fros ibland anda.
  Nu bor jag i en nybyggd lagenhet som har nagon slags centralvarme. Det ar inte lika varmt inomhus om vintern som i Sverige men det racker med att man satter pa sig en fleecetroja och kanske nagot varmt under for att sta ut. Har aven en liten varme flakt men den anvander jag ytterst sallan.
  Ar dock mycket glad over att ha flyttat fran en gammal, kall och dragig lagenhet till en nygbygd med inomhusvarme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att man är bortskämd.
   Klart att du har rätt. Det är ett otroligt slöseri på energi.
   Men vad jag önskar att jag befann mig i ett varmt hus just nu!
   Gratits till lägenheten med centralvärmen! Är det inte så vanligt med sådana där du bor?

   Radera
 2. Hahaha, det är så roligt att läsa alla inlägg om hur kallt du har det, din syn på det menar jag så klart. Jag kommer aldrig att glömma min första vinter i Spanien, i El Puerto i en lägenhet på stranden ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å fy katten. Det måste ha varit riktigt kallt! Jag har ingen lust alls att åka mot havet så här års. Ännu mindre bo där...

   Radera
 3. Så vad är problemet? Är det att spanjorer tycker om kyla eller väljer de att tro på att de bor i "soliga" Spanien året om?
  Ur mitt perspektiv tycker jag väldigt synd om alla stackars spanjorer med kronisk smärta. Värme är välgörande för att mota bort värk.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag förstod inte riktigt vad hon menade med det, men gissar att det har med elpriset att göra.

   Radera

ny gadget

ny gadget