söndag 23 december 2012

I Göteborg

För er som inte befinner er i Sverige kan jag tala om att det är fruktansvärt kallt här.
Fruktansvärt. Så där så att läpparna stelnar så att det blir svårt att röra dem.
Fast, som ni vet, det är varmt och skönt inomhus.

Vi övernattade på Kastrup, sov till och med. Om ni måste övernatta där någon gång, gå till transithallen, för där finns soffor som man kan sova på.

Vi blev ett par timmar försenade till Göteborg, för det rök in i planet, och det var ju inte bra, men vi hade inte bråttom till någonting och när vi kom fram singlade lätta snöflingor i luften som för att hälsa oss välkomna. Men som sagt, det var fruktansvärt kallt.
Vi hittade vandrarhemmet, åt lunch på ett thaimatställe, sedan försvann Jesús lyckligt åt sitt håll (vi bor tydligen mitt bland alla bra skivaffärer) och jag åt mitt. Vilket betydde närmsta bokhandel. Och sedan två antikvariat. Och sedan hittade jag de två saknade julklapparna, varav en är till Jesús, för det är ju julafton imorgon och det är roligt att ge bort någonting då, fast det tycker tyvärr inte Jesús som är av annan tradition, spanska trettondagstraditionen, så egentligen borde kanske jag också vänta tills dess.
Nej, det gör jag inte.
Och det var mörkt och vi hade hunnit bli lite hungriga igen när vi träffades utanför Liseberg. Det var massor med folk i parken, men det var skoj att gå runt bland juleljus och dofter och små stånd. Och sedan, det efterlängtade julbordet, det gick ju till slut eftersom julafton infaller på en måndag och J därför fick jullov redan på fredagen.
Julbord jätteskoj, och jättegott, och J började tycka om sill, ja såpass att det var den han tyckte bäst om. Och vi satt vid fönstret och tittade ut på isdansen som pågick just då, och drack julmust gjorde vi också, och sedan var vi jättemätta och väldigt trötta och åkte tillbaka till vandrarhemmet, fast via en timmes omväg eftersom jag,.. tja, tog fel på ändhållplats.
Men nu är vi här, och vi ska sova i ett varmt rum och man kan duscha utan att varmvattnet tar slut efter två minuter, och det finns julmust i varenda kiosk häromkring. Underbart.

10 kommentarer:

 1. Hur länge är ni kvar i Göteborg? Vi är också här!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var bara där en kort stund, halva lördagen och ett par förmiddagstimmar på söndagen. Hade varit skoj att ses! Allt bra med er? Sverige i jul?

   Radera
 2. Låter härligt! Ha en jättemysig svensk jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag! Hoppas att du har en fin, spansk jul!

   Radera
 3. Det där hade blivit ett svårt beslut. Skivor eller böcker? Älskar båda sakerna. Ha det mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns butiker med både och! God jul!

   Radera
 4. God Jul Annika
  Från Kicka och Stefan :)

  SvaraRadera
 5. Värme OCH julmust? Hur kan ni någonsin vilja lämna stället? :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ville vi inte, men det var dags att jobba...
   Och på nästa ställe fick vi också brasa!

   Radera

ny gadget

ny gadget