torsdag 6 december 2012

Spontan grannträff med erotik och choklad

Jag stängde dörren bakom oss, kröp upp i soffan med Jesús och väste: Vad var det där egentligen?!?
Vi hade bekantat oss med grannarna.

Det började tidigare på dagen med att grannfrun med glasögon berättade att vi på våningsplanet skulle hjälpas åt att måla... ja, våningsplanet.
Okej, sa jag som blev lite förvånad, men det är bra att hålla sig väl med grannarna så här i början.
På kvällen när jag skulle ner till kinesbutiken blev jag stoppad utanför hissen. Grannarna hade spontansamlats hos paret i lägenheten bredvid. Jag blev indragen av grannnfrun med glasögon, fick ett fat med skinka i ena handen och en öl i andra, men lyckades byta den mot ett glas vatten. Skinkfatet byttes ut mot en oliv, och där var de alla fyra, babblandes i mun på varandra. Paret bredvid (äldre man och peruanska), mittemotgrannen (lång tystlåten karl som sällan är hemma) och grannfrun med glasögon snett mittemot.
- Jag ska hämta Jesús så att ni får träffa honom, sa jag, främst för att jag inte visste hur jag annars skulle bli av med oliven som jag fått, jag avskyr oliver.
Jesús kom och blev överöst med tapas och öl och vi drogs in i vardagsrummet hos paret, och höll på att drunkna i julpynt. Glitter och krubba och gran och kulor och lampor som varit uppe sedan en månad tillbaka. Peruanskan älskar jul, hos henne är det jul fyra månader om året. Ja, hon älskar alla högtider, fick vi veta. Och gosedjur. Berättade hon, men det behövdes inte.
Jag vet inte vad som hände, men grannfrun förvånade oss. Den långe karlen också. Han hade... öh... filmer i sin mobil och visade dem, efter kraftiga påtryckningar av grannfrun med glasögon. Det var... hm... tja, porrfilmer. Och så spelade han upp grova skämt. Och det var så konstigt, för han verkade tystlåten och, ja, det var lite förvånande att se sådant under en spontan grannträff, och vi hade ju liksom inte träffats förut.
Men grannfrun med glasögon känner honom sedan långt tillbaka antar jag, för hon visste precis vad han har i sin mobil. Bland annat boken 50 nyanser av honom. Ni vet, den erotiska romanen. Först försökte hon få honom att skicka den till hennes mobil, men när inte det gick sa hon:
- Joselito, läs för mig! Läs något som han, den där, säger till henne i boken! Läs med din mörka röst något som jag kan ta med mig hem sen!
Humpf?
Och det fortsatte på samma spår. Grannfrun med glasögon satt i pyjamas i parets fåtölj med ett av peruanskans alla gosedjur i famnen, en räv eller något liknande med väldigt lång nos som de skojade om.
Jag blir generad om jag skriver vad de sa om den där nosen, vad grannfrun med glasögon sa om den, men det slutade i alla fall med att hon lånade hem räven med nosen över natten.

Det blev ingen middag hemma, det blev pata negra-skinka, schweiziskt choklad och kakor för mig, och ost, oliver och öl för Jesús, och en tyngande tanke på att jag hade lovat bort mig till det där målandet morgonen därpå.

Men de verkar sympatiska, våra grannar.

16 kommentarer:

 1. Sympatiska och helt galna!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände mig så himla vanligt där jag stod tyst med ett glas vatten i handen och betraktade de andra...

   Radera
 2. Det finns olika slags kickar man kan få av grannar. :) Jag tror att det är läge för dig att börja smygskriva på en roman. En annan viktig sak. Jag HATAR också oliver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm... får se vad som händer i fortsättningen, om jag får tillräckligt med material för en roman...
   Jag har försökt lära mig tycka om oliver, det är bra att göra det här, tycka om dem alltså, men jag har istället gått från att tycka illa om till att avsky.

   Radera
 3. Det är ett manus till en kortfilm. En Almodovar kortfilm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan faktiskt se scenen framför mig, i ren Almodovar-stil.

   Radera
 4. Fyy! Vardagsrum med julprydander och gosedjur... Pjamasklädd granne som smyger iväg med mjukdjursräv... Bra ingredienser till mina mardrömmar i natt. Hu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag drömde om den stundande målningen med nämnda grannar istället. Den slapp du ju i alla fall.

   Radera
 5. OMG! Jag tänkte mig detta scenario i Sverige...och det gick liksom inte...för det är ytterst otroligt att det skulle hända där!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det känns inte särskilt troligt. Svenskar är lite stela.

   Radera
 6. Det här blir ju bara bättre och bättre! Först tjurgubben i hissen, sen tappade trosor, (inte undra på att de har satt upp ett nät) och nu erotiska grannar!!!
  Det får bli en film om hela huset tycker jag! Lycka till med målandet idag! ;o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad händer härnäst? Jag trodde inte att det skulle vara så roligt att bo i höghus.

   Radera
 7. Det finns en film om ett sånt hus, La Comunidad: http://www.imdb.com/title/tt0255067/ hysterisk och spansk. :) Den kan ni ju kolla på i väntan på Annikas storfilm om huset i Sevilla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips. För den där filmen eller romanen som de väntar på lär dröja...

   Radera
 8. Verkligen intressant kan det vara med det där tvångsumgänget med till exempel grannar eller arbetskamrater. Använd det, som Bosse tipsar om, det tror jag på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får samla mer material först, och det går segt. Jag har inte träffat mina grannar sedan jag blev indragen hos grannfrun för att titta på hennes julkrubba (imponerande figurer).

   Radera

ny gadget

ny gadget