fredag 7 december 2012

Osociala Annika målar trapphus och går på släktkalas

Jodå, trapphuset blev målat. Jag förlorade två timmar sömn på det.
Jesús stack lämpligt iväg till replokalen just som vi skulle börja.
Vi målade oorganiserat, vissa väggar blev målade tre gånger, men jag tror att alla ytor blev målade. Väldigt mycket färg hamnade på golvet. Och på de två pyjamasklädda målarna (jag var inte en av dem).
Jag torkade av alla dörrar, lister, räcken och lysknappar som de andra kladdade ner. Gång på gång. Men på det här sättet slapp huset betala för riktiga målare. I morgon är det våning tres tur.
En av grannarna var liksom Jesús klok och sysselsatte sig med något annat, men det var okej, för han servade oss med tapas hela tiden.
När allt var klart efter ett par timmar såg trapphuset likadant ut som innan vi började (tyckte jag) och vi firade måleriet inne hos paret bredvid med tapas.
Inga porrfilmer idag.
Vi fick tips om var det serverades gratis paella, men jag och Jesús åkte istället till hans syster för att fira lilla systerdottern på hennes namnsdag.


Där var den närmsta familjen som vanligt och vi stannande till halv elva på kvällen. Åt grillat kött och drack och värmde oss vid öppna spisen, och den här gången struntade jag i att ens försöka verka social, det vet alla att jag inte är ändå, speciellt nu när de jämför med brorsbarnens partner (supersociala och trevliga mot alla). De enda som var sämre på att cirkulera och prata med folk var systerns makes faster som är dövstum, och makens pappa, utan att gå in på detaljer.
När vi gav oss av hemåt på kvällen stannade vi på Sloppy Joe´s och åt middag, kycklingwrap till mig, pizza till Jesús, och pratade om allt som hänt och sagts under dagen.


Och när vi pratade tänkte jag på Jesús kusin, det svarta fåret i familjen, han som är supervänster och helt emot kyrkan och som anses som jättekonstig eftersom han inte ville att sonen skulle döpas. Och jag tänkte, att hur vanliga vi än kände oss i granngruppen kvällen innan, så är det nog jag och Jesús som är de konstiga i Jesús familj.
Men det är okej, man tänker olika om olika saker bara, så är det.
Bra, händelserik första dag på el puente, långhelgen.
4 kommentarer:

 1. Vilken händelserik dag. Håller med. Det hade varit helt uppåt väggarna fel med porrfilm då. Det fick räcka med pyjamasparty i trappan.
  Kalaset måste ha varit segt för dig. Sirapssegt. Mig hade nog ingen fått dit utan våld. Det skulle vara för att träffa den dövstumma fastern. Om hon kunde teckenspråk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dövstumma fastern kan inte teckenspråk.
   Kalaset var långt men inte så segt som man skulle kunna tro. Då och då hettade det till i konversationerna (som jag inte deltog i men lyssnade på ibland).

   Radera
  2. Ibland känner man sig helt enkelt inte speciellt social :(
   Känner med dig.
   Kramar

   Radera
  3. Jag känner mig aldrig social på de här släktsammankomsterna, men det brukar vara rätt trevligt ändå.

   Radera

ny gadget

ny gadget