måndag 7 december 2015

Bokpaketet

Ett efterlängtat bokpaket från Sverige kom med posten!
En hel låda full med böcker!
Några elever behövde nytt studiematerial, jag behövde ett par  böcker med svenska grammatikövningar, och så gjorde vi en beställning tillsammans för att dela på portot. Jag passade naturligtvis på att beställa ett gäng böcker till mig själv. Disa, som tycker att det är kul med post, var med och öppnade. Hon tyckte att det var jätteroligt att lyfta i och ur böckerna ur kartongen och sedan sitta i kartongen och åka, eller bara plocka i och ur böcker. Ett par av dem var till henne, och speciellt Tesslas mamma vill inte blev hon förtjust i. Framförallt bilden där Tesslas mamma springer iväg naken efter badet för att slippa bli insmord med kräm.
- Tltltltltltl säger Disa när hon ser bilden (letar efter den också i boken) och gör kittelrörelser med fingrarna.
En naken person är samma som en person som ska kittlas. Tltltltl, säger hon, efter mitt killekillekillekill.

Nu... vill jag har tid att läsa. Om inte önskningar vore förbjudna här skulle jag önska mig följande: ett dygn ensam på hotellet i Mengíbar. Det underbart vackra hotellet. Där skulle jag få ett varmt rum jag skulle sitta i sängen i bara pyjamas, med mjuka kuddar och alla mina nya böcker, och jag skulle ha en dusch med varmvatten som inte tar slut, jag skulle gå ned till det lilla spaet då och då, men mest skulle jag bara sitta i sängen med böcker, alldeles ensam, och läääsa! Eventuellt till en ask med Valhrona-chokladkakor.

Ja. Sådant där fantiserar jag om. Och ni? Vad skulle ni göra just nu om ni drömmer er bort?12 kommentarer:

 1. Jag skulle nog önska mig ett par bra böcker, i övrigt är jag nöjd. Jag har ett bokpaket på gång som kommer med julbesöket. Ser fram emot det. Nu är trappan snart fixad också, så då behöver jag inte slösa en önskning på den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får du julbesök! Vad kul! Och böcker har de med sig! Bästa sortens julbesök alltså :-) Du kanske kan be dem komma till påsk också, när böckerna tagit slut?

   Radera
 2. Vi har väldigt mycket svenska böcker i vårt sommarhus! Hör av dig om att du vill att jag ska fota vilka, så du kan välja och skicka till dig när jag är där i jul. Jag har funderat på att skänka dem till ett bibliotek i Torrevieja eller nått men inte tagit mig tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack! Jättegärna! Skänk dem inte till biblioteket, inte alla!

   Radera
 3. Glömde svara! Jag drömmer nu om egentid med en bok i sommarhuset, förhoppningsvis skiner solen, jag kan sitta i en solstol ute på terassen om än med en filt och sträckläsa böcker...
  Förhoppningvis blir det så i jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter underbart. Hoppas att det blir precis så! Vilken energiladdning!

   Radera
 4. Underbart!

  Jag behöver inte åka bort men däremot skulle jag nog vilja att de andra i familjen åker bort! :) Att få ligga i sängen eller soffan och läääääsa. Ingen som gnäller om mat eller andra oväsentligheter. En kopp med té står intill och hade jag haft en katt hade den legat i knäet. Åh, saknar att ha katt.

  Bara en dag eller två...

  Förresten, varför är önskningar förbjudna? Jag brukar alltid säga att önska sig kan man alltid få göra, man kan få önska sig precis vad man vill så länge det inte är en kravlista. (Tänker i o f s mest på önskelistor till jul men det gäller väl resten av tiden också.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ibland önskar jag också att jag kunde köra iväg de andra! Det har hänt ett par gånger att de varit borta, men jag har inte kunnat läsa, måste utnyttja varje tillfälle till städ och disk för att inte bostaden ska slamma igen, känsn det som. Det är så JÄKLA svårt när man har en liten!

   Det är Jesús som är motståndare till önskelistor. För honom är det det fulaste som finns. Han ser dem som kravlistor. Liksom att be någon köpa speciella saker. Då blir hela syftet med presenten fel. Presentköp blir mer ett tvång. Och jag förstår vad han menar, och kan hålla med. Men då är det svårt att få fram... ja, en liten önskning som han förmodligen inte skulle komma på själv.

   Radera
  2. Det är det som är problemet, de ytterst få gånger jag är själv (mannen min har eget företag och jobbar hemifrån) så gör man allt det där som man ändå gör när de är hemma. Helt koko...

   Jag vidhåller att önskelistor är av godo! Som barn var det ju kul att sitta där och knåpa ihop en. Den hjälper även givaren vid idétorka. Och det är även viktigt att få lära sig att bara för att man önskar sig något så får man det inte. En nog så viktig sak för våra barn idag, väldigt många får ju precis allt de önskar sig just för stunden - de lär sig aldrig att få längta efter något!

   Radera
  3. Barn och önseklistor - absolut! Det var himla roligt att fundera och knåpa till den där önskelistan.
   Jag kan nog tycka att som vuxen är det lite annorlunda. Vet en som säger, att av min man önskar jag mig det, av mina syskon det, av mina föräldrar det... Det blir lite, tja, fult, tycker jag nog.

   Radera
 5. Åh vad mysigt! Vet du, det jag önskar mig allra mest är nog att få vara hemma helt ensam, en hel dag och en hel kväll! Jag skulle pyssla och fixa, läsa, promenera, cykla på min motionscykel, yoga lite, läsa lite mer, kolla serier, äta massor med popcorn, dricka vin. Bara vara. Göra en sak i taget, inte 10 på en gång. Inte laga mat till någon annan, inte plocka upp leksaker, sopa en miljon flingor som slängts i golvet, torka chokladmjölk som hällts ut bara för att det är kul. Ditt förslag låter inte heller så dumt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelen med mitt förslag, att åka bort, är att det inte GÅR att göra något annt än att bara vara. Åtminstone jag kan inte släppa tankarna på alla borden och måsten (disken som nummer ett) när jag är hemma.

   Radera

ny gadget

ny gadget