söndag 21 juni 2015

Gissa vilka som bedömer testerna!

Vet ni förresten vilka som rättar testen, lyssnar på sångprover och muntliga framställningar?
Jo, det är kollegor till musiklärarvikarierna, fast anställda musiklärare, som kallas in från sommarledigheten.
Jesús tycker inte att det är bra.
- Tänk när X (nämner en person som han lärde känna när de båda blev skickade till Ayamonte och åkte bil tillsammans hela läsåret) kommer att sitta där. Hon som avskyr musik och lärarjobbet, som inte lyssnar på annat än techno, som inte känner till fler kompositörer än Mozart och Beethoven, som aldrig lyssnat på flamenco som hon borde undervisa, som inte kan noter ens, säger Jesús upprört, Musik är hans passion och största intresse.
Och han tänker på det år då hans ex kommer att bedöma hans redovisningar, de slutade som ovänner...

På de dyra, årslånga kurser som hålls för att förbättra lärarnas chanser på testerna får de betalande veta i förväg vilka som kommer att examinera dem. För att få tips om vilken musik de gillar, vad de är intresserade av och så vidare för att förbättra chanserna.

Alltså, så sjukt.

2 kommentarer:

  1. Ja! Det låter galet. Detta system är en bra anledning till att jag inte vill jobba som lärare i Spanien. Kan du inte skriva lite om hur tillsättandet av rektor går till också, nu när du ändå är igång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Först täntke jag, att det var en konstig och oväntad fråga, men sedan kom jag på att det är en bra fråga! För tillsättandet av rektor är intressant! Jag visste lite sedan tidigare, har hört mig för med Jesús nu också, så inlägg kommer!

      Radera

ny gadget

ny gadget