söndag 28 juni 2015

Aldrig kall dryck till spanska barn

Jag hade inte hunnit äta frukost, hade bråttom och gick in i en chino för att köpa en liten tetra juice med sugrör.
Men jag hittade ingen juice. Kinesen hjälpte mig och jag förstod varför jag inte hittat juicen, den stod nämligen inte i kylen med de andra dryckerna.
- Nej, det är ju mest föräldrar som köper sådan juice till sina barn, förklarade kinesen.
- ???
- Ja, de vill ha den rumstempererad.

Här blev jag både lite fnissig och irriterad. Dessa jäkla spanjorer. De skulle aldrig ge ett barn något kallt att dricka. Kall dryck är lika med förkylning och halsont här.

Jag vet att jag inte borde tala om det, men någon dag när jag förlorar tålamodet med alla dumma kommentarer om vad Disa bör och inte bör äta, kommer det att slinka ur mig, Att jag har gett Disa kylskåpskallt vatten.
Jesús ber mig att hålla tyst.

12 kommentarer:

 1. Min man säger att det finns en legend om att Felipe III dog av att dricka en kall dryck, så för säkerhets skull är folk försiktiga :)

  Carina

  SvaraRadera
 2. Mäh... Kan man göra annat än slå sig för pannan?

  Har vi samma typ av beteenden i Sverige? Med största sannolikhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrade hur folk gör i Sverige. Jag har ingen aning.

   Radera
 3. Var butiksägaren kines så kan det lika gärna vara från den kinesiska traditionen, jag har blivit tillsagd att jag inte ens får dricka kallt under graviditeten, bara ljummet vatten. De har en djupt rotad misstanke mot kalla drycker överlag i det här landet också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så intressant! Vad kul att du skrev den här kommentaren! Inte ens under graviditeten, så stränga är inte spanjorerna :-)

   Radera
 4. Jag tänkte också på kineser och att man i Kina aldrig dricker kalla drycker, varken som vuxen eller barn.

  SvaraRadera
 5. Det är likadant över hela Balkan med! Jag låter iofs mina kids dricka kallt men reagerar inte på längre att andra inte gör det. Likadant att man inte äter glass förutom på sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men! Samma hos er! Här sägs det i alal fall inget om glass på vintern...

   Radera
 6. Jag har faktiskt aldrig råkat ut för det här, men blir inte så förvånad om spanjorer tänker att de ska bli förkylda av kalla drycker :)
  Däremot dricker jag själv väldigt sällan kallt vatten (och ger inte heller till I) av den anledningen att jag inte kan dricka så mycket då. Dricker jag kallt vatten tar jag en klunk eller två och eftersom jag är dålig på att dricka föredrar jag att svepa ett glas i taget och det kan jag inte med kallt vatten. I är likadan, han dricker väldigt mycket i stöten ofta och har märkt samma grej med honom om det är kall dryck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart att det är förkylningsrädslan! Tyvärr blir visst både Jesús pappa och bror dåliga av kalla drycker, och han själv fick opereras när han var pytteliten för något i halsen, han blev sjuk hela tiden... Så jag har släkten emot mig.
   Jag har svårt för ljummet vatten, och jag har märkt på D att hon dricker mycket mer när jag ger henne kallt vatten, så vi är tvärtom :-)

   Radera

ny gadget

ny gadget