måndag 8 juni 2015

Italiensk pasta och gazpacho

Det är så lyxigt att ha en vän som är kock!
Vi köpte ett paket kul, färgglad pasta i snabbköpet bredvid vårt B&B i Rom, tog en bild på pastan och skickade till What´s App-gruppen med ett meddelande: "Vi tänkte fixa middag på lördag. Har kocken någon idé om vad vi kan göra med pastan?"
Det hade kocken, som kom och lagade rätten i vårt kök, där vi matlagningshängde som sällskap/störningsmoment allihop. Det blev pasta i tomat- och basilikasås med små bläckfiskar, och som en sidorätt något så fantastiskt gott som marulkfilé med russin- och rommajonäs! Du milde!
Jag gjorde en empanada och skulle ha stajlat med hemgjord parfait med nutella och hasselnötter, men det blev inget när jag för sent läste att den behöver stå i frysen 5-6 timmar, så jag köpte en liten glasstårta istället :-)
Men inte nog med det, det blev gazpacho också.
José Alberto gör den godaste gazpacho jag vet, han brukar fylla en petflaska att ta med till våra picknickar, och jag bad honom visa hur han gör, för Jesús verkar ha tappat stinget. Han menar att det är mitt fel som inte har tyckt om gazpacho förrän jag blev gravid och att han därför inte har gjort gazpacho på sju år och glömt hur man gör.
Anledningen till att jag vill lära mig göra god gazpacho är inte  för att jag själv är så sugen (men suget kommer med värmen) utan för att det har visat sig vara en av få saker som Disa verkligen tycker om.
I dag ska jag köpa tomater och göra en sats själv. Blir den bra får ni receptet!6 kommentarer:

 1. Hjälp, jag blir vrålhungrig bara av att läsa ditt inlägg Annika! :) Mysigt att äta gott tillsammans och ha en trevlig stund i glada vänners lag. Alla borde ha en kock som vän. Det borde väl räknas som en mänsklig rättighet tycker jag (samtidigt som jag inser att det är tunnsått med kockar i bekantskapskretsen, hrm)? Tack och lov att det finns hobbykockar också. ;)

  Sköt om dig vännen!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som om du bakar och lagar så gott att du inte behöver någon kock som vän:-) Men det är roligt att ha en, som kommer med nya idéer så jo, jag kan rekommendera det!
   Det är mysigt att börja med matlagningen tillsammans, vi gör det ibland.

   Radera
 2. Vad intressant att du blev sugen på gazpacho när du blev gravid och att Disa nu också gillar gazpacho. Det kanske var hon som ropade genom magen/navelsträngen att hon ville ha gazpacho och så började du också gilla det? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Det har jag inte tänkt på! :-D

   Radera
 3. Åh! Väntar med spänning på receptet!

  Det är roligt med folk som verkligen vet vad det är de gör i köket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev bra, så recept kommer! Någon dag.

   Radera

ny gadget

ny gadget