måndag 29 juni 2015

Värmebölja i Spanien

Vi stannade en extranatt vid kusten för att slippa sova i heta Sevilla, och åkte hem tidigt på morgonen istället.
På tv-nyheterna såg vi väderkartan över Spanien, den var mörkröd i olika nyanser på gränsen till lila. Nästan skrämmande att se.
Vid kusten har vi haft det bra. Det har varit mycket varmare än normalt, men där fläktar det svalt, det blir svalare på natten och man kan bada.
När vi kom hem klockan nio på morgonen var det 32 grader i lägenheten, vår svala lägenhet, trots att alla fönster hade stått öppna, så man förstår att det har varit en varm natt.
Jesús åkte till jobbet, jag fick bråttom med att sätta in tårta, frukt och Disas medicin i kylskåpet, byta blöja på henne, hälla upp vatten på flaska och ställde in i kylen (det kommer inget kallt vatten från kranarna), leta rätt på skorna som ska lagas och skyndade mig iväg med en trött Disa i vagnen, för att göra ärenden som inte kunde skjutas upp. Ju tidigare desto bättre, för att kunna vara hemma under den värsta hettan. Idag väntas det bli 43 grader.
Vi gick till kopieringsaffären, brödaffären, lämnade skorna till skomakaren (måste ha dem på bröllopet ill helgen) och köpte med frukt från fruktaffären nu när vi ändå var där. Bigarråer, nektariner, aprikoser, fikon, äpple, och så lite brytbönor, småpotatisar och persilja till Disa. En stor vattenmelon har vi redan. Det bästa med sommaren här är helt klart sommarfrukterna!

Nu är vi hemma, persiennerna är fördragna så att solen inte lyser in och värmer, fönstren är stängda för att hålla de varma vindarna ute, luftkonditioneringen avstängd eftersom jag har satt på datorn en stund (man kan inte ha på både datorn, luftkonditioneringen och fläkten inne hos Disa som sover, för då går strömmen), men så fort jag stänger av datorn går AC:n igång igen. Nu håller vi oss inne resten av dagen!
9 kommentarer:

 1. Puh vad varmt! Vi har kring 35 och jag tycker det är varmt, men vi har lite brisar från havet, så vi behöver inte AC som tur är. Vettigt att hålla sig inne i sådan värme. Jag får ju inte vara ute o solen nu så jag har inte dierkt något val heller. Hoppas ni hade det bra i Portugal!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 35 är inget vidare det heller... När det blåser här är det som att bli blåst av en enorm hårtork:-) Så ingen svalka när det blåser...
   Hoppas att du blir bättre snart!

   Radera
 2. Huh vilken värme! Vi har "bara" runt 30 just nu, vilket är skönt. Men vi kommer säkert få värre... och vi har ingen AC i husbilen (förutom när vi kör)...

  SvaraRadera
  Svar
  1. 30 låter behagligt:-) Hoppas att det inte blir värre!

   Radera
 3. Och vi har haft nästan 34 idag med. Tyckte det var vettigt att trängas med alla på Leroy Merlin och köpa ett parasoll. Pollen är underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha!
   Hoppas att luftkonditioneringen på LM var på! ;-) Här lockar alla affärer med luftkonditionering för att kunderna aldrig ska gå därifrån!

   Radera
 4. Hugalien! låter jobbit med värmen, här hemma i Sverige är det ju olidligt när det är 30C! /Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar att temperaturen kunde sjunka till 30 grader! Men då kanske jag skulle känna mig frusen ;-)

   Radera

ny gadget

ny gadget