fredag 16 juni 2017

Ljusglimtar

"Försök att någonstans njuta av de små korta stunderna. De blir med tiden längre!" skrev Sol som sol efter mitt förra inlägg. Det låter ju som om det vore något allvarligt på gång här, när det bara handlar om en period av sjukdom och sömnbrist som aldrig verkar ta slut, men när man är mitt i det och håller på att bli tokig av att aldrig få sova ordentligt kan en sådan kommentar vara precis vad som behövs för stunden. Jag var ute och körde Disa i vagnen för att få henne att sova (var för trött för att ta kampen om läggningen i sängen, inte en chans).

Nu är närminnet väldigt kort, men den första ljusglimten jag kom att tänka på låg väldigt nära i tiden. Samma morgon när jag öppnade brevlådan upptäckte jag nämligen ett tjockt kuvert till mig! Från bloggläsaren Joanna, som efter inlägget om svenskmötet i Aracena (där jag gnällde lite över saknaden av att läsa svenska tidningar, väldigt vad negativ jag varit på sistone. Sömnbrist. Fast tidningsbrist är inte kul.) bestämde sig för att SKICKA tidningar till mig! Nu gick det lite fort så hon läste damtidningar istället för dagstidningar, men det spelar ju ingen roll, så i kuvertet låg en Svensk Dam-tidning samt en Metro. Blev så himla glad!
Dessutom har det kommit ett mosterkuvert med tidningsurklipp från lokaltidningen!
Jodå, nu gick jag och log där i mörkret, med Disa som kämpade mot sömnen.
Vidare. Christer och Morgan i radioprogrammet Kvällspasset har tyvärr gått på semester, men det ger mig chans att lyssna på andra radioprogram. Söndagsintervjun i P1 tycker jag är alldeles fantastiskt. Några av de riktigt bra jag lyssnat på senaste tiden och blivit väldigt tagen av är Kristina Lugn, Jonas Gardell och nu senast Sven Wollter. Tips.
Disa blir så rolig när hon får feber ibland. Hon blir som en sådan där kanin i tv-reklamen. Hon blir otroligt energisk, hoppar, springer och babblar i ett. Hon pratar och pratar och pratar så fort. När hon blir sådan vet vi att det är feber på gång. Men hon är väldigt rolig då, så det är kul!
Boken Kärsbärslandet av Dörte Hansen är en ljusglimt.
Jag har skördat de två första gurkorna. Så goda, och så roligt att äta egenodlade gurkor! Spansk gurka är förresten full med små taggar, bäst är att ha handskar när man plockar den.
Vi har bakat tillsammans ett par gånger den senaste tiden, Disa och jag. Det är roligt att baka med henne!
Spanska smakrika tomater är en hel liten sol på trötthimlen.
Att barnvagnsprommenera sent på kvällen, i skönt ljummen luft och lyssna på getbjällror, kväkande grodor, hästfnys och andra nattljud, det är fint.

Och så har vi varit iväg på en fin plats. Jesús njöt inte precis, han stannade i bilen, men det visste vi inte då att han hade lunginflammation. Men mer om den platsen i nästa inlägg.
Era ljusglimtar just nu?

6 kommentarer:

 1. Den här stunden just nu när jag får läsa bloggar i tystnad medan barnen leker själva ute. Tack för att du skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du läser. Det är tack vare er som tittar in här som gör att det är så roligt att blogga.

   Radera
 2. Som från ingenstans men har ni testat Disa för glutenintolerans? Bara fick en känsla när jag såg henne på bilden.

  Ljusglimtar just nu: lyssna på poddar, dofterna av blommor, jordgubbar, fil o flingor med bär, promenera utan att frysa, alla lekande barn på gården...

  Känner igen mig att energin, tålamodet inte är på topp efter 8 veckor utan egentid... bara en vecka kvar innan en 5 veckor i varma soliga Spanien. He he, tycker det är lite kul att jag längtar till värmen när alla klagar på värmebölja men vi har som sagt alltid skönare, svalare i sommarhuset (än i städerna) - där brukar det vara perfekta badvädret 27-28, enligt mig...

  Ska se om jag kan ta med och skicka några dagstidningar till dig. Hör gärna av dig om du vill att jag ska ta bild o skicka några fler utlästa pocket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Hon var inlagd när hon var en och en halv månad, och testades för allt innan en kamera i magen visade att hon hade reflux.. Efter det har hon alltid varit väldigt liten i maten.
   Vilken känsla det måste vara att få avlastning efter så lång tid ensam. Vilken underbar semster att se fram emot. Jag skulle ju aldrig åka på semester till hit där jag befinner mig, på sommaren, men kan tänka mig att det är skönt vid havet..
   Om du har möjlighet får du jättegärna skicka mer läsning! Det var smidigt när du skickade bild på vad du hade :-) Tack på förhand!

   Radera
 3. Vilket fint citat, tänkte jag när jag läste det och rodnade sedan inombords när jag förstod att det var jag själv som skrivit det! Haha! Man kanske inte är så dum ändå. En läxa så god som någon, antar jag.

  Så oerhört gulligt av Johanna att sända dig tidningarna. Njut av omtänksamheten. bara det är en enorm energikick.

  Du är verkligen mitt i den tid när det är mest sjukdomar, då när det lilla barnet bygger upp sitt eget immunförsvar. Vissa åker på ett bananskal genom denna perioden (men de får säkert betala det sedan) medan andra tar kostnaden på en gång - ränta och allt. Jag vet. Det är vidrigt! Jobbet höll på att bli galet på mig dessutom. Som att det skulle hjälpa...?

  Härda ut! Njut av sommaren och av varandra. Upplev ljusglimtarna och lägg dem på minnet. Det är nog så man laddar batterierna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Det var väldigt bra och klokt skrivet.
   Vårt bananskal varade i drygt två år. Knappt en förkylning ens på hela den tiden (men ständiga läkarbesök och blodprov eftersom immunförsvaret skulle ha varit dåligt?!)
   Sedan dundrade det loss.
   Men det måste ju finnas ett slut på det här.

   Radera

ny gadget

ny gadget