torsdag 22 juni 2017

Min nya tortillapannaShoppinginlägget ni vet?
Nu har jag shoppat!
Det blev en ny liten stekpanna. En tortillapanna. Den gamla var repig och tortillan fastnade i botten. Så kan man inte ha det.
Jag vet inte hur det är med er (som brukar göra tortilla), men jag tycker att det är svårt att hitta en bra tortillapanna.
Stekpannan måste ha rätt storlek, och dessutom fint rundade kanter.
Jag tycker att en diameter på 18 centimeter är perfekt.

Här skrev jag ner ett recept på tortilla, men jag har modifierat det lite. Har nämligen i lök också numera.


6 kommentarer:

 1. Hej!n
  Jag skulle bjuda två väninnor från Sverige på tortilla när dom kom ner år 2003-4...Jag var ju expert på att äta den eftersom jag tålde den bra pga potatis...Var nästan min enda kost på Gran C ett år, provade alla barers tortilla, en del var katastrof och andra bra.
  Trodde det var lätt att göra den men eftersom dom var hungriga efter flygresan så åt dom denna helt oigenkännliga tortilla...den var i bitar och såg inte rolig ut...Vet inte om jag gjort nån sen dess. Din är fin och tortillan perfekt, sån panna skulle jag också haft :-)
  Ja allt hängde ju inte på pannan i mitt fall...lök måste det vara i annars är dom rätt smaklösa, lökpulver kan man ju ta om man inte tål lökbitar som jag.
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom och hälsa på så ska jag lära dig hur man gör en närapå perfekt tortilla! Bäst att stå bredvid någon som kan första gången. Så får man inte säga om sig själv va? Men faktum är att jag är riktigt bra på att laga tortilla, det var en expert som lärde mig.
   Synd att det blev så när du gjorde till dina vänner.
   När jag bodde i Bolivia ett år gjorde jag något liknande som du gjorde, jag bestämde mig för att testa alla salteñas (som en liten boliviansk/argentisk pirog)staden hade att erbjuda. Många blev det... Åh, så gott!

   Radera
 2. Jag har bara provat att göra tortilla en gång och aldrig mer. Skyller på stekpannan...

  SvaraRadera
 3. Det är ju en konstart att få till en perfekt tortilla. Potatisbitarna får inte vara för klumpiga men inte för små heller. Och godast är när tortillan är precis lagom krämig inuti! Din ser ju riktigt snygg ut! Tycker tortilla är väldigt gott tillsammans med "pisto" också. Jag vet inte om det är så vanligt i Andalusien? Man steker tomate frito tillsammans med lök, vitlök, "calabacín" etc. och serverar den som en kall röra. Som vegetarian i Spanien brukar tortilla vara en räddare i nöden när man äter ute också, eftersom det finns överallt. Äter vi el menú del día brukar jag tvingas beställa in två primeros (som brukar vara jättesmå) eftersom alla segundos nästan alltid består av kött. Då kan det vara bra att komplettera med något annat mättande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en konst! Det verkar så enkelt, men för att tortillan ska bli riktigt, riktigt god krävs en del. Mina blir ofta väldigt bra (har lärt mig av den bästa), men tyvärr sällan så lösa inuti som jag gillar.
   Vi har pisto här också, men man brukar äta den varm. Lök, vitlök, röd paprika, squash och aubergine är basen, man kan lägga till morot eller något sådant också här.
   Måste vara vårt att vara vegetarian i Spanien. Jag har tänkt på det många gånger.

   Radera

ny gadget

ny gadget