tisdag 13 juni 2017

Jag vill också vila i fyra dagar!

Missförstå mig inte. Det är inte Jesús lunginflammation jag är avundsjuk på. Absolut inte.
Jag önskar bara... att jag också fick en diagnos och en beordran om att vila i fyra dagar.
När ska JAG sova??
Istället fick jag en ask tabletter mot min hosta. Om den försvinner så är mycket vunnet. Då kan jag sova när jag ligger i sängen. Det var så längesedan jag sov tillräckligt och hade energi nog att plocka upp Disas kritor och äggspill från golvet... När det inte är min hosta, så är det hennes dagissjuka och uppvaknande på nätterna. Kan man bli tokig av sömnbrist?
Men det är säkert. Lunginflammation vill jag inte ha. Vi lyssnade just precis på Jesús lungor, hur det låter som en maracas därinne när han andas.

13 kommentarer:

 1. Usch vilken otur ni har...lunginflammation och hosta. En mig närstående hostade i princip hela nätterna i 5 veckor...Luftrörskatarr...Vidrigt :( Ska ju inte finnas medicin för det. Krya på er!!!Har ni varmt? Här är det ca 30 i Torre...det räcker. Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo man kan nog bli i alla fall småtokig. Hjärnan får ju inte reparera sig som den gör när man sover. Vet att jag...ja "hon sov ju muy poco" som liten...ja jag skrek hemska saker...typ håll käften ung...innan jag slänger dig i väggen...hon hade då inte språket så jag kände mig befriad hahaha...Ständig hjärnsläpp och jobba skulle man...kanske därför man är som man är. "Hon" har inget minne av det har hon sagt :-) Tack för det.
   Kram P ♥

   Radera
  2. Luftrörskatarr! Fyyy! Stackars människa!
   Förhoppningen är ju att ungen inte ska komma ihåg något från den här tiden ;-)

   Radera
 2. Men är det inte typiskt! Hu, lunginflammation! Allt ska man tydligen prova på.

  Vet du, när sonen började dagis räknade jag ut att han var sjuk varannan vecka, jag var nog sjuk en hel del med. Några år senare hade jag en period då jag åkte på maginfluensa, influensa, förkylningar osv. Tio gånger på två månader var jag sjuk.

  Förutom att kroppen tar så otroligt mycket stryk av det så blir man helt mentalt utmattad. Det blir en ond cirkel som är otroligt svår att ta sig ur. Hade en sådan cirkel första vintern och våren i Spanien också. Så pass att bältros bröt ut (vilket jag aldrig skrev om i bloggen).

  Men ur den djävulska cirkeln kommer man. Ljus i tunneln! Försök att någonstans njuta av de små korta stunderna. De blir med tiden längre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men milde tid!!!
   Så är det ju, man blir DESSUTOM mentalt utmattad, huvudet får aldrig återhämta sig.
   Normalt alltså att sjukdomarna avlöser varandra. Man blir väl lite immun till slut. Förhoppningsvis.
   Tack för rådet!

   Radera
 3. Hoppas ni kryar på er bägge två! Jag blir lite orolig över din trötthet och sömnbrist! Känns som en ond cirkel, ingen ork, dålig sömn. Har du kollat järnvärden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. har inte kollat järnvärden men har börjat äta en massa färskt spenat. För säkerhets skull. Det ska väl innehålla järn. Eller var det fibrer ? :-)

   Radera
 4. Man kan absolut bli deppig, sjuk, och grinig av sömnbrist. Och jag tycker man blir ful och tjock dessutom :o) Mysigt eller hur? Nja det är väl den mörka sidan av att ha barn? Sjukdomar och sömnbrist. När barnet började sova om natten upptäckte jag att jag inte kunde sova längre. Efter att ha vant mig vid korta nätter och uppvak har jag fortfarande problem med min egen sömn. Barnet väckte mig och nu är det jag som vaknar klockan 3 eller 4 eller 5 eller 6 och inte kan somna om. Och att vila ut sig tar ju en evighet. Fyra nätter räcker inte... 14 nätter kanske... Men jag vet inte ens om det hjälper :o) Sedan finns det ju vissa föräldrar som knappt lider alls av att inte sova. De sover en stund om dagen eller har ett litet sömnbehov. Jag brukar inte vara avundsjuk, men ja där känner jag att jag önskar att jag kunde vara lika pigg efter en kort natt :o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avundsjuk men inte missunnsam, brukar man ju säga...
   Usch, att sömnbristen har satt sig så för dig. Att du vaknar av dig själv numera. Hoppas att det här blir bättre med tiden! Sömnbristen påverkar så mycket.

   Radera
 5. Haha efter att ha varit sjuka hela vintern 2015 och hela vintern 2016 och behövt boka av sportlovsplanerna bestämde vi att inte ta semester vintern 2017. Vad smarta och erfarna vi var? Gissa om barnet var friskt hela vintern och istället var sjukt hela april när vi bokat solsemester... Haha. Ibland när man har barn känns det som att man paddlar motströms, det finns inte riktigt energi över till alla livets mindre problem som dyker upp? Men efter 4 tycker jag man lämnar det tyngsta bakom sig? Mindre sjukdomar, bättre sömn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så typiskt!!! Det är inte rättvist!
   Fint att veta att det blir bättre. Ett år kvar av det här alltså. Heja!

   Radera
 6. Hej Annika,
  jag ska skriva om svenskar som väljer att flytta till Spanien och letar efter bra case. Jag läste på din blogg om hur du skildrar livet i Aracena och du verkar ha en hel nyttiga erfarenheter att dela med dig av. Skulle du kunna tänka dig att medverka med namn och bild så är du varmt välkommen att höra av dig. Har mejlat också.
  MVH,
  Johan Ronge,
  Expressen/Dina Pengar

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget