torsdag 7 november 2013

Recept: Fricandó

Ett favoritrecept här hemma är fricandó; carne guisada con setas.
Vi gör det rätt sällan eftersom det innehåller kött, men när Jesús plockade så fina blodriskor var det perfekt tillfälle för att laga rätten.
Det blev så fantastiskt gott (även om det inte synd på bilden hur smakrikt det är) så jag delar med mig av receptet.

För fyra personer behövs:
1 kg nötkött
600 g svamp
1 lök
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1, 5 glas vitt vin
1 lagerblad
salt
mjöl
olivolja
persilja

Skala och hacka tomaten.
Hacka löken.
Skär köttet i tärningar och vänd i mjölet.
Stek köttet i oljan och lägg det sedan åt sidan.
Stek lök och tomat. När löken är mjuk, lägg tillbaka köttet i pannan med lök och tomat, tillsätt lagerblad och vin. Salta lite. Lägg på locket och låt steka/koka på låg värme 30 minuter.
Tillsätt därefter svampen i bitar.
Mortla vitlök och persilja och rör i det i pannan. Smaka av med salt.
Låt steka/koka på svag värme ytterligare 15-20 minuter.

Servera med hemgjord pommes frites stekt i olivolja.


2 kommentarer:

ny gadget

ny gadget