söndag 10 november 2013

Mat, bio och konsert

Lördagslunk.
Vi tog bilen och parkerade utanför Jesús föräldrars hus i Triana, sedan letade vi efter dem för att meddela att vi bjöd in oss själva på lunch.
Vi gick ned till floden, för Jesús pappa brukar sälja tavlor på konstmarknaden vid bron på lördags- och söndagsförmiddagar.
Men där var varken han eller hans fru.
Vi gick upp genom inkvisitionstunneln bredvid den gamla inkvisitionsdomstolen som nu rymmer matmarknad och teater, och hittade Jesús pappa på en bar i närheten. Han drack mosto ("färskt" vitt vin) med sin äldre syster, Jesús gamla faster, och hennes dotter.Sedan gick vi längs San Jacinto, huvudgatan i Triana.
Kastanjeförsäljaren var på plats, det rök och luktade så gott från hans vagn där han grillade både kastanjer och sötpotatis. Den doften förknippar jag med höst.
Klockan var halv två och därmed sevillabornas inbyggda öltimme, tiden för la cervecíta här, så vi tog varsin dryck på Marisco Emilio, där man får två räkor per glas.
Jesús mamma hade lagat en stor bit kött med världsgod sås till. Det var så otroligt gott, precis lika gott som en perfekt paella.

Efter lunchen åkte Jesús på övning med kören och jag gick över Trianabron, till centrum.

Jag gick på stan en stund och fixade grejer, sedan gick jag på bio.
Det är Sevillas europeiska filmfestival nu, och jag hade en biljett till Miele på Alamedateatern klockan åtta.
Filmen var riktigt bra. Om en kvinna som utför dödshjälp i hemlighet.

Sedan var det alldeles mörkt ute. Jag gick till livespelstället Fun Club som ligger i Alameda. Jesús var redan där. Vi såg en konsert med en bekant till J, och det var den bästa konsert vi sett tillsammans tror jag. Riktigt, riktigt bra var den! Med musik i någon blandning av jazz, psykedelisk rock och heavy metal. Malheur heter gruppen.

4 kommentarer:

 1. Tack för att vi fick följa med en bit på er lördag Annika och du skriver så målande att jag tillsammans med dina bilder kan se det framför mig. Låter som en strålande lördag och det slår mig att spanjorerna verkar ha en sådan avslappnad och skön inställning till det här med att umgås, ledighet och helg. Jag tror att vi svenskar skulle må bra av lite av den där inställningen. Att allt inte behöver vara så planerat, välstädat och perfekt hela tiden. Släppa lite på alla krav, stress och måsten som verkar tynga så många svenskar dessa dagar. Tack för att du tar oss med Annika.

  Ta hand om dig vännen!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är avslappnat här. Man planerar inte så långt i förväg. Det blir spontanbesök, grillningar med en dags varsel, vin och tapas efter en plötslig ingivelse. Man umgås okomplicerat mellan generationerna. Det är fint. Att 80-åringar tar ett glas vin på baren tillsammans med sina 50 år yngre släktingar.

   Radera
 2. Har du lagt ut receptet på paellan än?
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, denna stress.
   Jag har inte skrivit upp det än. Har inte ens en paella-panna faktiskt...

   Radera

ny gadget

ny gadget