tisdag 12 november 2013

Filmfestival i Sevilla

Just nu pågår den europeiska filmfestivalen i Sevilla.
Massor av film på tre biografer och två teatrar under hela vecka.
Det är bra film som visas!
I lördags såg jag som sagt Miele, i söndags blev det filmen Imagine av Andrzej Jakimowski. Och gud en så bra film!.En sådan där som stannar kvar länge. Så vackert gjord. Den handlar om en blind man som kommer som ny lärare till en skola för blinda i Lissabon. Han undervisar ungdomarna i att klara sig själva, trots att de inte har någon syn. Han vill lära dem att använda hörseln. Själv har han utvecklat tekniker för att kunna gå utan käpp. Och han gör det så bra att han blir ifrågasatt om han verkligen är blind på riktigt.
HÄR är en länk till trailern.
Jag rekommenderar den varmt.

Det visas även svenska filmer under veckan. Vi är bäst av Lukas Moodyson, Äta, sova dö av Gabriela Pichler, kortfilmer av Gunvor Nelson, och i går var jag på Anna Odells Återträffen med ett helt gäng svenskelever. Kul!
Det är verkligen roligt med filmfestivalen. Det negativa är väl att man lätt blir utan biljetter för det är stort intresse. Synd också att de flesta filmerna visas på vardagseftermiddagar och vardagskvällar, så den som jobbar missar det mesta.
Toppenbra däremot att intresset är just så stort, att sevillaborna går på bra, europeisk film som visas på originalspråk.
Billigt är det också att gå, bara tre euro per film, eller 20 euro för åtta för den som skaffar rabattkort.

Program+filmkatalog.

2 kommentarer:

ny gadget

ny gadget