onsdag 13 november 2013

Någon som inte ljuger för frisören?

Ja, så var det dags igen.
Det var tvunget. Kunde inte vänta längre.
Jag satt nervös, på helspänn hela tiden, svettades, för man vet ju aldrig hur det slutar. Bara att det inte slutar väl.
Ändå säger man "bra", "fint", "javisst, jättenöjd" när det är klart. Eller "sätt tillbaka tio centimeter av mitt hår!" när frisören frågar om man är nöjd, eller om något ska ändras.

Finns det någon av er som läser som tycker om att gå till frisören?
Finns det någon av er som någon gång blir nöjd?
Är någon av er bloggläsare frisör, och ser ni i så fall på kunderna när de ljuger?
Och viktigast: finns det någon av er som inte ljuger för er frisör när det är färdigt?

(Alltså, vi var överens. Vi var det. Inga missförstånd. Hur kunde det då bli så kort? Jag är inte direkt långhårig, så jo, att hon tog en decimeter för mycket, det syns.)

14 kommentarer:

 1. Ja, det är lite som du, man vet aldrig hur det kommer att sluta... Men jag försöker alltid att se något bra i det och jag vet ju att håret växer ut igen =) Mitt tips är att pröva olika frisörer och sen så stannar man hos den man är nöjd med och klipper sig bara hos den personen, efter ett tag så kommer den frisören att kunna ditt hår och vad du tycker om. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är altlid en tröstande tanke, att håret växer ut igen. Jag trodde att jag hade hittat rätt, men det visade sig vara fel...

   Radera
 2. Båda mina svägerskor är frisörer så jag har det väl förspänt. O jag brukar inte vara besviken. Har varit det nångång o då sagt det till henne. Jag tycker bättre om den ena än den andra, som frissor sett, men den bästa av dem bor längre bort. Därför blir det oftare att jag klipper mig hos den andra. O inget fel på henne heller, men den bättre av dem känner mig nog bättre. Jag har känt mig lite tantig efter att ha varit hos den andra. Fast, jag brukar ge dem fritt fram att göra vad de tycker jag passar i, så jag får väl skylla mig själv. Kanske ser 25åringen mig som en tant som ska ha samma typ av frilla som svärmor...
  Maken tycker tvärtom, han gillar den yngre av dem bäst, för hon försöker inte poppa till honom. Han trivs med att få en tråkig gubb-frisyr. Bara det är kort. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur! Och tur att du gillar hur de (framför allt en) klipper, annars hade det ju varit besvärligt om du vägrade gå till dina svägerskor och anlitade en utomstående:-)

   Radera
 3. Jag tycker du ska byta frisör Annika. Du ska inte behöva sitta och vara nervös för hur det ska sluta varje gång du klipper dig. Jag har världens bästa frisör och henne håller jag hårt i. Jag har aldrig någonsin blivit missnöjd och jag vet dessutom att hon är ärlig vilket uppskattas mycket. Jag är lite dålig på att förklara hur jag vill ha det och då brukar jag ha med en bild som jag hittat på internet eller i en tidning. Och skulle det vara så att hon inte tycker att jag passar i just den frisyren så säger hon det och ändrar om det så att det blir bra. Jag har bestämt att hon aldrig får sluta klippa mig (ok, om hon blir väldigt darrhänt kanske jag överväger att byta ;) ).

  Så byt till en frisör som du trivs med och som får dig att känna dig nöjd Annika.

  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den sparken i baken! Tanken har, på riktigt, inte slagit mig, att jag borde byta. Jag rä mycket tydlig med hur jag vill ha det, så tydlig att jag visar med händerna för säkerhets skull, men det blir ändå inte så. Fast helst skulle jag vilja att hon säger "Det låter bra, Annika, men om vi gör så här istället så blir du vacker som en dag" ;-)
   Det kan bli värre hos någon annan, men förr eller senare hittar jag säkert rätt!
   Var rädd om din frisör! En sådan som du har är sällsynt!

   Radera
 4. Det växer ut igen ska du se!
  Jag klipper mig hos Abad i Almonte. Han har sin salong på Plaza Andalucía i Almonte... Åk dit! Kostar 15 euro. Har även blivit rekommenderad en frisör som heter Medina och som jobbar i El Rocío. Men jag har aldrig varit där själv.

  Annars lär det ju finnas massor av frisörer i Sevilla... Leta och hitta en ny!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min kostar också 15, fast på tisdagar bara tolv (ingen moms).
   Tack för tipset, men det blir lIte för långt att åka, jag ska leta efter en ny här i Sevilla.

   Radera
 5. Jag går inte till frisören. Skulle aldrig lägga de pengarna på en massa tid och kanske inte ens bli nöjd. Hade jag hade rakt hår kanske jag hade gjort det.

  Anna Granström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du hade nog gått om du haft rakt hår, men med dina fina lockar behövs ju inte det!

   Radera
 6. Spanska frisörer klipper alltid för mycket, säger man 1cm tar de 5cm. Har nu lärt mig att man ska säga; solo sanear las puntas, då klipper de väldigt lite (om man nu vill ha endast topparna klippta).

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ar nog en bra regel att halla sig till!

   Radera
 7. Jag är jättenöjd med min frisör. Jag har haft henne i 4-5 år. Det blev fel vid ett tillfälle med färgen. Jag var inte nöjd och då fick jag en ny färgning gratis.
  Det gäller att hitta rätt. Gå aldrig tillbaka om du inte känner dig nöjd.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Aldrig tillbaka. Och du får aldrig lämna din.

   Radera

ny gadget

ny gadget