fredag 5 juli 2013

Fredagsnöje

Det är väldigt varmt nu, och ännu varmare ska det bi i helgen.
Jag överdoserar frukt. Köper en massa sommarfrukter varenda dag. Just nu har vi en enorm bit vattenmelon i kylen, men den lär ta slut idag.
Trots att Sevilla inte ligger vid kusten finns bara ett par, dyra, allmänna utomhusbassänger där man kan svalka sig. Jag har aldrig varit i någon av dem. Men såg en skylt om att det har öppnat en ny i Torreblanca. Kanske borde kolla in den imorgon när Jesús pluggar?

I kväll blir det bluesbåt. Bluesföreningen i Sevilla har hyrt en av turistbåtarna som brukar åka fram och tillbaka i Guadalquivir, och för en mycket ringa peng får man mönstra på klockan 22 ikväll och lyssna på blues till sena nattetimmen. Det är främst lärarna på bluesskolan som spelar. Tapas och dryck finns förstås.
Blir skoj!
Vad har ni för helgplaner?

4 kommentarer:

 1. Lördag: Åka motorcykel till Sävare, sitta av tid på barndop (det näst mest vansinniga ungarna tvingas utstå. Bara konfirmation är värre!) o sen åka motorcykel hem igen. "Man må vær vel beredt på at tage det gode med det onde" som vonTrier uttryckte saken. Det är ju ändå en timmes resa åt vart håll, så det får väga upp ledan, tristessen och antipatin.
  Söndagen ska mestadels tillbringas med vår häst, iaf ska både jag o lilltjejen rida. Antar att husse o stortjejen hänger med oxo.
  Ja, o så ska det ju bakas bröd och lagas mat o alla de vanliga helgnöjena. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härlig helg! Måste bara komam med ett litet inpass här... Barndop i Sverige är ju ingenting att gnälla över! Ta ett dop i Spanien istället! Ungen skrivs in i katolska kyrkan på livstid, utan möjlighet att gå ur! Vad är det för sätt! Barndop här borde vara förbjudet tills ungen är myndig och själv kan bestämma om hen vill vara medlem eller inte!

   Radera
 2. Frukt är ju så gott, speciellt vattenmelon! :) Och speciellt under sommaren! Vi ska åka och köpa en nallebjörn till bebisen med dottern och på söndag åker dottern iväg över sommaren...så det blir en rolig, men ändå jobbig helg! Ha det gött!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vattenmelon är underbart gott! Tycker jag nu, sedan vi började handla hos den andre frukthandlaren. Gudars, vilka meloner! Så söta! och stora!

   Radera

ny gadget

ny gadget