fredag 24 mars 2017

Pirater och deckare

Det stora bokpaketet då, hur gick det med det?
Jo, det kom!
En brevbärare ringde på dörren förra veckan. på gatan stod hans vita bil och puttrade, och i framsätet satt... hans fru? Han själv var elegant klädd i postens uniform.
Paketet var så tungt att han ville se om jag var hemma innan han tog ut det ur bakluckan. Strax stod paketet på högkant i hallen och lyste av glädje, eller om det var jag, men det var nära att brevbäraren tog med det tillbaka till postkontoret. Jag kunde nämligen inte legitimera mig. Passet är borta, id-kortet hade Jesús i sin plånbok, körkort gäller inte, jag kan varken id-nummer, passnummer eller utlänningsnummer utantill... Jag rotade desperat i en pappershög, och se där, något slags läkarpapper med mitt utlänningsnummer på! Hurra! Paketet fick stanna hos mig.
Jag väntade ända till eftermiddagen med att öppna det, eftersom Disa skulle få vara med och öppna.

Bokpaketet är en anledning till att blogginläggen dröjer. Jag har avsatt tid till bloggeri flera dagar i rad, men så "jag ska bara läsa ett par sidor... läsa ut kapitlet... se hur det går..."
Lider av sömnbrist, för jag har köpt ett par sådana där böcker som bara inte går att släppa. Just nu är det Carin Gerhardsens Falleri fallera falleralla.
Och vi fick lite nytt till gonattläsningen. Men det är svårt att köpa böcker utan att ha sett dem innan. En del av dem får vi vänta med något år eller så, för det är för mycket text, Disa tröttnar. Och annat är väldigt populärt just nu.
Piratbocken är en skatt. Jag har köpt flera böcker från Olika Förlag, och den här är en pärla. Först tänkte jag, att finns det inte en enda man i hela boken? Men i en "vanlig" piratbok finns det förmodligen inte en enda kvinna. Om det inte är i en biroll.
Piraterna drar ut till sjöss. En regnbåge och en skynklig gumma visar vägen till en skatt, men helt lätt blir det inte...

"En sabeltandad tiger vaktar ön
men Ragnhild Rysare, hon är skön
Kastar korvar så långt hon kan
Och se där, tigern den försvann

Aj, aj pirater
Som ett under
Skepp ohoj kamrater
Nu gäller sekunder!"


Tips alltså. Piraterna och regnbågsskatten av Sara Berg , Karin Frimodig och Maria Poll.


Nej, köpte ingen pekbok, men Disa återupptäcker gamla böcker nu när vi har flyttat en bokhylla.

4 kommentarer:

ny gadget

ny gadget