söndag 12 mars 2017

Ingen kanelbulle på Ikea

Förbaskade Ikea! Vi var där för att köpa något, och så blev vi lite hungriga. Och Maten gick bort, köttbullarna med vattensås och potatismos med torra klumpar som skrapats av kanterna är vidrigt. Men en kanelbulle ville jag ha. En varm, go kanelbulle.
Det blev ingen kanelbulle.
Kanelbullarna säljs bara som frukost, och klockan var över tolv på dagen, nu fanns ingen frukost längre. Men jag kunde få köpa mat. Köttbullar.
Det var inget konstigt, detta. Jag vet ju att fikakulturen aldrig har kommit till Spanien. Här fikas det inte, man äter inte mellan måltiderna, bakverk kan man äta till frukost men inget annat. Kanelbullarna kanske inte blir sålda efter frukosttid.
Men jag blev så förbannad! Hörrni, ville jag säga, i Sverige äter man inte kanelbullar till frukost! Kanelbullar kan ätas när som helst under dagen! Hör ni det?! När som helst!!!
Jag känner mig fortfarande irriterad över att jag inte fick någon bulle på grund av Spanien-Ikea.

6 kommentarer:

 1. Jag förstår det! :( Orkar du baka egna, kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orkar ja, men hinner inte! Minst fyra paket jäst har legat och blivit för gamla i kylen, när jag trott att jag ska kunna baka och så har det inte gått tidsmässigt. Det är inget 15-minutersprojekt precis...

   Radera
 2. Jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg att kanelbulle serveras som svensk frukost! VA?!?!?!
  Just ja, skrev ju faktiskt om det: http://solsomsol.blogspot.com.es/2016/09/skyltsondag-nr-30-frukost.html

  Fanns det inte påsar med Pågens gifflar/bullar att köpa för 3 €? Skitdyrt och jag vägrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Skandinavisk frukost1 En ynklig frukost i så fall!
   När jag har varit i Fuengirola har jag försökt ta en engelsk frukost, det gillar jag och det känns så exotiskt :-) Som att vara i utlandet nästan! Speciellt när personalen bara pratar engelska...
   Kanelgifflar finns. Dyrt, och dessutom är det gamla och torra...

   Radera
 3. Frukost?! Haha! Jag blir väldigt nyfiken på hur en spansk frukost ser ut!
  De brukar ju ha en liten mathörna och där brukar de ha påsar med djupfrysta kanelbullar. Fast då beror det ju även på hur långt ni har hem sen också. Eller så bara äter ni upp allihop när de tinat upp efter vägen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En spansk frukost i Andalusien består för det mesta av vitt, rostat baguettebröd som man ringlar olivolja på. man kan dessutom ha salt och tomat på oljan. Därtill en kopp kaffe. Andra äter kex till frukost. Äter amn ute kan man lyxa till det och ha smör eller lufttorkad skinka på det rostade brödet, kanske apelsinjuice till, eller byta ut brödet mot friterade churros. De är himla dåliga på att äta frukost faktiskt.
   Har köpt frysta bullar ibland,. Men blev inga den här gången.

   Radera

ny gadget

ny gadget