lördag 25 mars 2017

Bilder från María Luísa-parkenDen här lördagen tillbringas i Sevilla. lunch hos svärfar, födelsedagsfirande med Nikki som fyller år. Sedan åker Disa och jag hem själva, för Jesús ska spela under kvällen/natten på en grej de har arrangerat tillsammans med ett antal grupper.

Jag tänkte visa lite bilder från förra lördagen nu istället.
Då tog Disa och jag bussen till mitt favoritställe i Sevilla, till María Luísa-parken. den vackraste park jag vet.
Jag älskar den här parken, tycker så mycket om att gå i den, och kommer någon och besöker Sevilla är just parken ett av måsteställena, tycker jag.
Den gamla stadsdelen måste också besökas, och Real Alcázar, det kungliga palatset som har en sådan vacker trädgård.


Vi hade stämt träff med två andra svenska marmor med barn i samma ålder som Disa.
Det blev en svensk-spansk träff med dem och deras pappor. Vi hade picknick i parken och pratade. De har ju samma utmaning som jag, att försöka få barnen tvåspråkiga.
Efteråt strosade Disa och jag omkring på egen hand, vi behövde gå igenom hela parken för att komma till stan, som vi var på väg till.
Det finns så många olika små rum, vattenkällor, gömställen och stigar i denna exotiska park.
Jag såg nog minst fyra småtjejer som fotograferades inför sin första comunión, ett religiöst spektakel, enligt min mening. Ungarna förbereds i ett par år inför detta, går på lektioner om den katolska tron och traditioner och får slutligen ta nattvarden för första gången, bikta sig och får en stor, påkostad fest och en massa dyra presenter. Ofta sker det bara av tradition, och för att barnen (och föräldrarna) vill ha en stor fest, inte alls lika ofta av religiösa motiv.
Med det sagt kan jag erkänna att jag ser fram emot Disas kusins comunión om två år. Det kommer att bli jätteroligt!10 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja den parken ser verkligen fin ut!! Otroligt fin! Hur långt är det till Sevilla från er hemstad? Comunión? Är det som svensk konfirmation? Fin bild på Disa!!! Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är drygt åtta mil härifrån. Tar en timme och en kvart att köra.
   Comunión liknar svensk konfirmation, men är mycket mer av precis allting. Flickorna har nästan brudklädsel och bland presenterna kan det finnas resor till Disneyland. Otroligt påkostat.

   Radera
 2. Bilden där det lila skymtar igenom grenarna är så otroligt vacker! Vad är det för lila som blommar nu? Blåregnet? Fast det är fel färg... Åh, nu vet jag! Kan det vara bauhinia som blommar?

  En otroligt vacker park, det måste jag säga! Comunión, det måste vara vår motsvarighet till konfirmation? Jag tyckte om min konfirmation, det var en så speciell upplevelse. Men det är nog inte alls i samma skala som den spanska. Vilket jag är tacksam för. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte blåregn... men jag har inte en aning vad det är:-) Du har säkert rätt!
   Parken är helt fantastisk.
   Det liknar svensk konfirmation men är mycket mer av allt, och mycket påkostat.

   Radera
 3. Jag älskar också Maria Luisa och inte är det långt till min absoluta favo Plaza Espana.
  Ja, det där med comunion är speciellt här.
  Ha en bra ny vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, Plaza de España ligger ju i anslutning till parken, så man får passa på att besöka båda!
   Detsamma!!

   Radera
 4. Jättevacker park! Det finns parker som är sådär speciella och man vill åka dit om och om igen :) .
  Den enda gången jag varit i Spanien - det var när jag var 13 och 15 på vårlov med min familj - så minns jag att jag såg flickorna utomhus när de fotograferades för comunión och undrade vad det var för något. Gjorde ett starkt intryck med de vackra klänningarna :) .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör intryck, javisst!. Men ännu djupare intryck ,skulle jag säga, ger kvinnorna som är klädda för aprilferian och fotograferas i den här parken. Det är en syn!!
   Vart åkte ni i Spanien?

   Radera

ny gadget

ny gadget