fredag 28 november 2014

Låna bebissaker i Spanien

Ta en titt i kommentarsfältet till det här inlägget, om hur folk klarar sig på låga, spanska inkomster.

I Spanien har man mindre pengar att röra sig med än i Sverige, och kanske är det en anledning till att lånesystemet är så utbrett. Lån av bebissaker.
När det blir känt att en bebis är på väg blir man erbjuden saker från alla möjliga håll. Vi har knappt köpt någonting. Babyskyddet till bilen fick vi köpa eftersom alla som hade använt det hade lånat av någon annan (som vi inte känner). En byrå behövde vi också köpa, och ett skötbord. Men det är allt.
Nu senast var vi och hämtade en babysitter.
En nackdel med lånesystemet är att det inte är ens egen personliga smak som styr, kanske hade man hellre vetat ha en annan vagn, eller spjälsäng, eller vad det nu må vara.

Det är ändå inte helt gratis att låna. Man betalar nämligen med utrymme. Spanska bostäder byggs helt utan förvaringsutrymme, och den som har bebissaker som inte används har ett ganska stort problem med förvaringen av dem. Alltså förvaras de hos andra med bebisar, folk som får finna sig i att ha kvar prylarna tills någon annan i bekantskapskretsen behöver dem.


Har hängt upp lillans boll i kattens skosnöre, om någon tycker att det ser konstigt ut.

5 kommentarer:

 1. Vi har också lånat ut saker till vänner, till exempel insatsen till vår vagn som gick att använda även på deras vagn och en baby sitter. Kan man hjälpa någon som inte har möjlighet att köpa tycker jag det är toppen! Och mycket av kläderna till våra barn har vi ärvt från mina syskons barn! Tycker det är toppen och bra för plånboken :) istället för spjälsäng har vi dessutom kört på resesäng med två nivåer och riktig madrass i, och på sängen ingick ett skötbord sparar massa plats och då vi har dåligt med utrymme är det bara att packa ihop sängen när den inte behövs mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och glömde helt att resesängen och madrassen till äldsta barnet ärvde vi av min mans kollegas barn! Så även här på Balkan gör man så! C

   Radera
  2. Det är det bästa, att låna saker! Onödigt att köpa allt nytt. Vet du hur man gör i Sverige?

   Radera

ny gadget

ny gadget