tisdag 11 november 2014

Helg i bergen

På lördagsmorgonen åkte vi till Aracena. Vi hade hyrt ett Casa Rural nära Galaroza tillsammans med Lidia, Jose Alberto och Loren.
Ett litet bra hus med två sovrum och ett rum med kök och soffa och öppen spis.
Huset fick vi till extrapris eftersom det var motorcykelträff i Galaroza, och ägaren trodde att motorcykelgängen i intilliggande hus skulle störa:-)
Det blev grillat till lunch. Korv, kött, aliño, färskt bröd, vin och annan dryck. Chokladbananer till efterrätt.
Vi satt ute förstås.
Lorens hund Gordo var med.
Det var rätt kallt.
Disa var allas favoritperson.
Efter maten höll småbarnsmamman i sällskapet på att dö av trötthet och gick och la sig. Pappan stannade uppe med den vilda bebisen tills hon somnade, sedan däckade även han.
Övriga upptäckte omgivningarna som såg väldigt vackra ut. De hittade ett hemligt svampställe och kom tillbaka med blodriskor och kastanjer i händerna.
Kastanjerna grillade vi sedan i den öppna spisen.
Marshmallows grillades också. Vi hade ett stort paket med små grillkorvar att grilla på spett, men var för mätta efter soppan som vi fick till middag. Alltså, att ha en kompis som är kock, det är lyx det.

Disa hade fått så mycket upmärksamhet under dagen att hon stensomnade. Hon sov så hårt och så länge att jag blev orolig, och istället för att sova ut vaknande jag minst en gång i timmen för att kontrollera att hon levde.


Nästa dag var svampplockardag.
Vi gick en bit på vandringsleden mellan Galaroza och Fuenteheridos.
Det är så vackert där.
Vi såg både svamp...
... och djur.


Skogen var full av blodriskor. Vi hittade även svart trumpetsvamp, en stolt fjällskivling samt... kantareller!
Vi fick sluta plocka ganska snart för vi hade bara en korg med oss.
 Disa plockade inget med följde med för att se och lära.
Vi kom tillbaka till huset grymt hungriga. Fick mat av kocken, en hel paellapanna full med wokade nudlar, så mycket att vi trodde att hälften var för mycket, men allt tog slut. Men himmel vad mätta vi var. Inte heller nu orkade vi grilla korv i öppna spisen.

På kvällen återvände vi till Sevilla. Ingen av oss hade lust med det. Vi vill alla fem bo i den här trakten.4 kommentarer:

 1. Men å vilken trevlig helg! Saknar svampplockningen i Sverige även om jag bara vågar mig på kantareller av olika slag. Här har jag inte vågat mig ut i naturen än.

  Själv låg jag i soffan och läste hela helgen, känns det som. Fast jag behövde det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att ligga och läsa...
   Ut i skogen! Problemet är bara att hitta en skog att gå in i, eftersom det inte finns någon allemansrätt här och de flesta skogar och marker avgränsas med stängsel.

   Radera
 2. Låter alldeles underbart!
  Kramar

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget