tisdag 25 november 2014

Disa fyra månaderTänk, i dag fyller lillan fyra månader.
Jag kan varken säga att det känns som lång tid eller kort, eller som att hon alltid har varit hos oss, ingenting, för jag har inget tidsbegrepp längre.

Det känns som om Disa har gått från bebisstadiet och blivit ett barn den här månaden. Hon har förändrats så mycket. Även om jag tyckte att det stod still i utvecklingen för en månad sedan. Strax därefter grep hon efter en leksak för första gången. Hon började gilla den färggranna bollen med flärpar och leksakerna som hänger över spjälsängen. Vi köpte babygym och fick händerna fria.
Hon har skrattat högt för första gången.
Är så jäkla vaken. Har varit det hela tiden, alert, Allt ska hon ha koll på, hon hänger med, tittar, övervakar, studerar allt som händer runt omkring henne.
Hon har blivit alldeles stadig i nacken.
Vill sitta rak i ryggen, eller hellre stå med stöd.
Accepterar nu att åka i vagnen.
Pratar annorlunda, använder rösten på ett annat sätt än för en månad sedan. ler mycket mer.
blivit mer en personlighet.
Lillan. Ibland vaknar hon sur och arg och blänger på mig när jag lyfter upp henne ur sängen på morgonen. Då är hon på dåligt humör hela dagen, gnällig, uttråkad, rastlös.
Andra morgnar startar med världens finaste glitterleende och hon är glad hela dagen eter det. Ler mot alla. Och det leendet. Så finurligt och busigt att man måste skratta!
Hon gillar inte att ligga på mage, och har nästan slutat att försöka rulla över från rygg till mage. Det såg ut som om hon lyckades en gång, men jag tror att hon fick hjälp av gropen i sängen.
Hon är som tokig i sina händer, stoppar dem i munnen, hela händer eller enstaka fingrar. Suger, suger. Dreglar en massa gör hon också.
Disa protesterar på ett nytt sätt, gråter inte så fort något går henne emot, ropar istället, det låter som Nej!
Lillan har svårare att somna än tidigare. Hon blir så trött, så trött men kommer inte till ro. Hon brukar gråta av trötthet, skrika, det rinner tårar från ögonen, till slut hjälper nappen eller att jag smeker henne över huvudet och kinderna.

Det är så spännande att följa den här utvecklingen. Undrar vad som händer månaden som vi har framför oss?


6 kommentarer:

 1. Grattis söta Disa pa fyramanadersdagen! :)

  SvaraRadera
 2. Grattis Disa! Alla dessa utvecklingssteg som stör sömnen, humöret och sånt - man tycker ju att de kunde sova sig igenom dem istället.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Och om hon nu är så trött, varför sover hon inte bara?

   Radera

ny gadget

ny gadget