fredag 21 november 2014

Sondmatning?

Inte så att det nya objektivet som just kom med posten uppväger förmiddagens läkarbesök, där vi fick beskedet att om inte den nya refluxmedicinen och den nya specialnappen fungerar så att Disa lägger på sig, måste vi börja sondmata henne...
Bara... tack för att det hände något positivt i dag.

8 kommentarer:

 1. Hej! Jag är en rätt nytillkommen läsare som följt din blogg nu i 1-2 månader och tycker att den är jättebra! Kul att läsa om mammalivet i Spanien. Bodde själv där i 2,5 år men det är några år sen nu..

  I vilket fall ville jag säga att jag tycker så synd om er att ni fått denna tuffa start, måste vara jättejobbigt att inte få någon lösning. Vet hur stressande det kan vara för min dotter gick inte heller upp alls den första månaden men det berodde på kolik och gick över efter 3 månader. I vilket fall som helst kom jag att tänka på en artikel jag nyligen läste på tidningen Mamas hemsida. Frida Fahrmans son hade för kort tungband och gick ner 1,4 kg sina första 5 v. När det åtgärdats började han växa utan problem. De har säkert kollat det men kunde inte se att du nämnt det så jag tänkte att lika bra jag nämner det, inget att förlora liksom. Du kan googla på Frida Fahrman, son, tungband så hittar du artikeln. Hoppas oavsett att det inte är något allvarligt och att ni slipper sondmata!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar bloggen! Var bodde du? Varför?
   Läste artikeln som du tipsade om. Så hemskt! Stackars unge, och stackars föräldrar. Tur att det löste sig.
   Jag vet inte om de har kollat tungband, de kollade så mycket, gick igenom hela Disa när hon var inlagd en vecka. Fast en grupp läkare har studerat hur hon suger, så det borde inte vara något problem?

   Radera
  2. Jag har bott i Madrid i 1,5 år och bla pluggat på universitet där som del i mina studier och sen har jag bott i Marbella i 1 år och jobbat. Kan sakna Spanien men nu bor jag och familjen på Balkan istället :) får se var vi hamnar härnäst!

   Det låter på din beskrivning som att de har kontrollerat detta ju. Hoppas de hittar en lösning så hon slipper sondmatas!

   Radera
  3. Låter spännande! Hur hamnade ni där?
   Hoppas på lösning, specialnappen var det inte kom vi fram till i dag, tvärtom...

   Radera
 2. Åh men lilla snuttan... Vad jobbigt. Men så bra att de följer henne noga. Hoppas det löser sig utan sondmatning. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det! Det vill jag inte vara med om!

   Radera
 3. Vilken medicin har ni fått nu? Omeprazole var den enda som fungerade på Oscar, och så är det för många bebisar med reflux. Losec är ett annat namn för den.
  Mår hon bra annars? Är hon svår att mata eller äter mindre mängd än vad de 'ska' göra? Oscar åt lite trots medcin, men när vi fick medcinen så var han iaf inte ledsen och kunde äta i lugn o ro utan att få ont. Innan vi fick omeprazole så var det otroligt svårt att mata honom, han blev till och med rädd för flaskan o grät när han såg den..:(

  Hoppas Disa mår bättre snart o att ni slipper sondmatningen!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omeprazol? Det är faktiskt den hon har fått nu! Tre gånger så hög dos, två gånger om dagen. Hoppas att den fungerar på henne också! Jag har tänkt hela tiden att medicinen inte verkar verkningsfull eftersom den inte hade någon effekt alls när vi gav henne vanlig mjölk istället för antirefluxmjölk.
   Det har aldrig varit svårt att mata Disa, hon tycker om att äta (utom med den nya specialnappen, vi gav upp försöken idag). Men hon äter för lite innan hon blir mätt. Vi märker inte mycket av refluxen. Hon gråter inte så ofta efter maten (gnäller mer, och när hon gråter vet jag aldrig om det för att hon är trött eller något annat), sällan kommer mjölken upp efteråt, hon hostar och framförallt sover i en konstig ställning med huvudet, ja, lägger sig så så fort hon har ätit, om hon ligger eller halvligger ner. Hoppas på sätt och vis att det är orsaken till att hon äter lite, för i så fall löser det sig ju om hon får rätt medicin. Men annars?
   Jag minns väl när du skrev det inlägget om att O grät bara han såg flaskan. Det lät som en fruktansvärd mardröm, och det gör det fortfarande.

   Radera

ny gadget

ny gadget