lördag 1 november 2014

Feria de las naciones - och bajskatastrof

Varje år i oktober hålls Feria de las naciones i Sevilla.
Det är alltid kul att gå dit. En marknad med grejer från olika länder, det mesta skräp, en del kul, dessutom en massa stånd med mat.
Vi tog med lillan i bärsjalen och gick dit. Det är tradition.
Vi gick runt och blev hungriga, kollade maten i alla stånden, fastnade till slut för argentiskt kött och argentinsk grillad, tjock korv, satt vid ett bord med tända ljus i ölflaskor och lyssnade på argentisk musik.
Tog ett varv till, funderade, Mat från Japan? Australien? Sydafrika? Jesús ville helst äta korv i de tyska ståndet och bläckfisk i det spanska, jag var sugen på mat från Puerto Rico och Peru, men vi kom överenes om ett par kul små rätter i det indiska ståndet.
Från scenen hördes flamenco, det hålls konserter och uppträdanden där nästan varje dag.
- Vi sätter oss på en bänk i parken och ger Disa mat, sa jag och doppade den friterade linsbollen i yoghurtsås. Disa satt i mitt knä, klarvaken, och tittade på folk.
- Sedan tar vi, nej just det jag, du gillar ju inte det, men ändå, jag tar en själv, crepes med kolasås, och så ska jag köpa en sådan där liten rolig i julklapp, min bror ska få en, och en påse Turkish Delight, den var så himla god den jag provade, den med citronsmak och... Bajsar Disa? Jag tror hon bajsar. Vi får nog ta och byta blöjan där på bänken också. Det känns lite varmt mot benet. Kissar hon? Läcker det? Det känns verkligen varmt, just här, titta...

Det visade sig vara vår första bajskatastrof.
Himmel vad mycket det var, och var löst det var. Och vad det hade läckt från blöjan. Halva ungen var nersmetad.
Det fanns inget att göra, det var bara att ta henne i famnen och ta sig hem så snabbt som möjligt, stoppa henne i badet och fixa nappflaskan hemma.Vad vi lärde oss? Att alltid, alltid ta med ett helt extra ombyte.


Den enda bild jag hann ta när vi sprang iväg med det nedbajsade barnet...

9 kommentarer:

 1. Hehehe, det där kan ni alltid berätta om för henne när hon växer upp. Precis som mitt Stortroll ofta fått höra om när hon sket ner sig (o hela babyskyddet) på Öresundsbron. Det är sånt där man får ut av bajskatastrofer, man har nåt att berätta om sen. (Att hon sket ner sig nästan lika illa på Sandtorget är inte lika kul, det är den där delen med Öresundsbron som gör det så bra! Fast då på bron hade vi ju gott om ombyten. Det hade vi inte på Sandtorget... Knyter man en jacka på rätt sätt om midjan på sig själv kan man dölja bajsfläckarna o ta sig in på Konsum för att köpa blöjor.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag mindes att du har nämnt den katastrofen med babyskyddet. Så jag var noga med att i förebyggande syfte (hon hade ju bajs överallt) lägga tidning och en liten handduk i babyskyddet innan jag satte henne där
   Grattis på födelsedagen!

   Radera
 2. O yes! Det har man varit med om. Fler än en gånger har man fått klä av henne alla kläderna och tvätta av hela kroppen med våtservetter när man varit långt hemifrån. Efter första gången bar jag alltid med mig hundbajspåsar i väskan. Det är väldigt praktiskt till att slänga bajsblöjan i så den inte luktar, men också bra att förvara nedbajsade kläder i tills man kommer hem och kan slänga dem i tvättmaskinen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla gärna först (el använd transparenta påsar) så inte blöjan hamnar i tvätten och kläderna i soporna... :)

   Radera
  2. Smart! Att ta med påsar! Det är sådant man lär sig av erfarenheten!

   Det är ju det där med att slänga rätt påse förstås... :-)

   Radera
 3. Hahahaha! Been there, done that! :) Man lär så länge man lever!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som något som hör till föräldralivet... :-)

   Radera
 4. Oh ja, en sån där episk nedbajsning är ett måste för alla bebisar. Brukar också finnas en historia om kräks i bilen, och bilbälten som sedan för alltid har en svag doft av kräks. Och plastpåsar är ett måste minst en 2-3 stycken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste inte detta.
   Jag tar hellre bajset än spyan. Stanken av spya är vedervärdigt.
   Kommer nu alltid att ha med påsar i väskan.

   Radera

ny gadget

ny gadget